Vakterna är tillbaka i centrum

Kalmar Artikeln publicerades
Patrullerande ordningsvakter har de senaste åren blivit en naturlig del av Kalmars uteliv. Nu utökas tillståndet.
Foto: Helena Landstedt/TT
Patrullerande ordningsvakter har de senaste åren blivit en naturlig del av Kalmars uteliv. Nu utökas tillståndet.

Kalmar kommuns tidigare tillstånd för att ha ordningsvakter patrullerande i stadskärnan löpte ut den 26 oktober. Men på tisdagen kom ett förnyat och utökat tillstånd på plats.

De senaste tre åren har Kalmar kommun haft ordningsvakter som patrullerat stadskärnan för att öka tryggheten i centrum. Nu står det klart att tillståndet förlängs och även omfatta nya ytor i centrala Kalmar.

– Våra ordningsvakter har en viktig och av Kalmarborna uppskattad roll i det trygghetsskapande arbetet, säger Dzenita Abaza, kommunalråd och politiskt ansvarig för trygghetsfrågorna i Kalmar kommun i ett pressutskick.

– Som ansvarig för trygghetsfrågorna känns det bra att kunna konstatera att våra ordningsvakter kommer att vara på plats redan i eftermiddag (läs: tisdag) och att området utökats till hela Kvarnholmen och angränsande områden som Sveaplan, Tullslätten, Vänskapens park och Sylvanderparken”.

Samtidigt påminner kommunen om att invånare som känner sig otrygg i centrala Kalmar kan ringa Trygghets- och larmcentralen på 0480 45 95 95 som då ser till att vakterna dyker upp.