Vem vill hyra Kolbodagården?

Kolboda Artikeln publicerades
Peter Arnesson, chef för serviceförvaltningen Kalmar kommun ska nu försöka hitta någon som kan ta över Kolbodagården.
Foto: Mats Holmertz
Peter Arnesson, chef för serviceförvaltningen Kalmar kommun ska nu försöka hitta någon som kan ta över Kolbodagården.

Vem vill hyra en helrenoverad turistanläggning i Kolboda för 175 000 i månaden? Nu startar jakten på annan användning för det tomma flyktingboendet så att socialen ska slippa betala mer än 2 miljoner om året.

Serviceförvaltningen och socialförvaltningen hade på onsdagen ett första möte för att den ekonomiskt hårt belastade socialen ska slippa miljonkostnader för lokaler de inte alls behöver.

– Vi ville försäkra oss om att socialförvaltningen inte har någon användning av lokalerna längre fram, säger Peter Arnesson, chef på serviceförvaltningen. Det har de inte.

– Det betyder att vi nu kommer att se över vad som kan göras. Det gäller ju att vårda de skattepengar som lagts ner i anläggningen.

Inköp och renoveringar har kostat omkring 20 miljoner.

– Vi ser över alla alternativ. Det kan vara att hyra ut anläggningen externt, att använda den för kommunal verksamhet eller att sälja den, säger Peter Arnesson.

Vår tidning kunde igår berätta att socialförvaltningen tvingas betala 175 000 kronor i månaden för Kolbodagården, trots att man egentligen inte har något behov av den.