Vinterpris till flera klasser på Lindsdalsskolan

Lindsdal Artikeln publicerades

Vinterpriset delas ut av utbildningsnämnden för att motivera elever till bättre prestationer. En av vinnarna var klass 6D på Lindsdalsskolan som får 10 000 kronor till klasskassan.

Klass 6D samlade kort efter att de fått reda på att de vunnit.
Foto: Isabella Kilvéus
Klass 6D samlade kort efter att de fått reda på att de vunnit.

Under tisdagsförmiddagen överraskade Lasse Johansson från utbildningsnämnden klass 6D på Lindsdalsskolan. Klassen var en av vinnarna av Vinterpriset som delades ut för fjärde året i rad. Syftet med priset är att inspirera skolelever från kommunen till bättre prestationer och för att fira när det går bra.

– Vi delar ut sju olika priser, fyra stycken för bästa meritvärde i årskurs 6,7,8 och 9 och sedan är det tre klasser som får utvecklingspriser, berättar Lasse Johansson.

Att klassen skulle vinna priset var inget som eleverna i förväg visste om utan det kom som en stor överraskning. Nu får de 24 eleverna 10 000 kronor ner i klasskassan och det finns vissa planer på vad de kommer att göra för pengarna.

– Vi har pratat mycket om att åka till Liseberg men det har inte blivit av än, säger Vera Andersson som är elevrådsrepresentant för klassen.

Hon förklarar också att hennes klass redan förra året hade stora framgångar. Då lyckades de ta sig till en semifinal av ”Vi i femman”.

– Vi har en väldigt bra laganda i klassen och vi hjälper alltid varandra.

Lasse Johansson från utbildningsnämnden förklarar att Vinterpriset varit mycket uppskattat och att det finns stora fördelar med att hela klassen får ta del av priset.

– Alla i klassen vinner som ett lag, det tar bort de negativa tävlingsmomenten.

På Lindsdalsskolan var det flera klasser som vann i Vinterpriset, även 7C och 9C lyckades kamma hem varsitt pris och på fredag väntar tårta för att fira framgångarna.