Yngling frikänd från rånförsök

Kalmar Artikeln publicerades

En 17-åring från Kalmar frikänns från åtal för rånförsök. Enligt åtalet ska han hotat en ung man med ett pistolliknande föremål över en påstådd skuld på 500 kronor.

17-åringen ska tillsammans med en vän ha träffat den målsägande mannen vid Berga Centrum, för att utkräva en påstådd skuld på 500 kronor. Därefter går vittnesmålen isär.

Den målsägande mannen uppger att han inte varit skyldig dem några pengar och därför vägra lämna över några. Därefter ska 17-åringen ha tryckt ett pistolliknande föremål i magen på målsägande.

17-åringen däremot hävdar att han och vännen krävt tillbaka pengarna som den målsägande ska varit skyldig, men att det är vännen som riktat ett pistolliknande föremål mot målsägande.

Vännen å sin sida uppger att den målsägande fått 500 kronor för att köpa alkohol till honom men att han inte fått någon alkohol. Därefter menar han att 17-åringen tryckt upp målsägande mot väggen och hotat honom med ett pistolliknande föremål.

Till följd av de motstridiga uppgifter som lämnats om händelseförloppet menar tingsrätten att ingen av berättelserna är mer trovärdiga än de andra, varpå åtalet ogillas.