Kultur o Nöje

Alstermo-profilen i sommarkomedi

Kalmar Artikeln publicerades
Siw Carlsson, Mikael Riesebeck, Mia Poppe och Jojje Jönsson kommer att medverka i sommarföreställningen Soldat Bom.
Foto:Bo Håkansson, Bilduppdraget
Siw Carlsson, Mikael Riesebeck, Mia Poppe och Jojje Jönsson kommer att medverka i sommarföreställningen Soldat Bom.

Alstermo-skådespelerskan Siw Carlsson är aktuell med sommarföreställning. Komediföreställningen är en hyllning till 40-talsfilmen om soldat Bom.

– När de frågade mig om jag ville vara med sade jag ja direkt. Det ska bli roligt. Jag har gjort lite mer allvarliga roller det senaste så i denna hoppas jag kunna använda mig av komik, säger Siw Carlsson.

Komediföreställningen handlar om soldat Fabian Bom från Nils Poppes film från 40-talet.

Soldat Bom börjar när han ska göra militärtjänstgöring trots ett hjärtfel i hopp om att vinna sin förälskelses hjärta. Komediföreställningen bygger på 40-talsfilmen, men filmen och föreställningen går också skilda vägar.

– Det har blivit nya handlingar men själva grundhandlingen är kvar. Det är en jättefin scenbild där det kommer att hända en del saker.

I föreställningen ska Siw Carlsson spela majorskan Hård som är soldat Boms moster.

– Det är en kvinna som skulle vara rolig att vara i verkligheten. Hon gör som hon själv vill.

Hon ser fram emot att gå in i rollen som majorskan Hård.

– Det ska bli roligt att göra. Hon påminner mig lite om mig själv och andra roller som jag tidigare har haft. Jag tycker om att ha roliga repliker och lite punchlines.

På scen tillsammans med Siw Carlsson kommer skådespelarna Annika Andersson, Jojje Jönsson och Nils Poppes dotter Mia Poppe att finnas.

– Vi har inte varit en sådan stor ensemble som nu. Vi kommer att vara tio stycken på scenen.

Komediföreställningen har premiär i början av juli på Vallarnas Friluftsteater i Falkenberg. Efter sommaren ska föreställningen på turné och i höst kommer Siw Carlsson och skådespelarna i soldat Bom till Kalmar.

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Östra Småland Nyheterna så godkänner du samtidigt våra regler.

På ostrasmaland.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på ostrasmaland.se. På tider då Östra Småland Nyheternas webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på ostrasmaland.se

ostrasmaland.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på ostrasmaland.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Östra Småland Nyheterna som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.