Kultur o Nöje

Borgholm Brinner – In Flames nya rockfestival

Nöje Artikeln publicerades
In Flames med sångaren Anders Fridén i spetsen drar i gång en tvådagars festival i Borgholm i sommar.
Foto:Claudio Bresciani / TT
In Flames med sångaren Anders Fridén i spetsen drar i gång en tvådagars festival i Borgholm i sommar.

Det svenska metalbandet In Flames startar en ny tvådagarsfestival på Öland. "Borgholm Brinner" ska den heta och ett tiotal band kommer vara på plats.

Nyheten kom på torsdagen. In Flames arrangerar tvådagars rockfestival på Borgholms Slott, sista helgen i juli 2018.

In Flames kommer att avsluta båda kvällarna, 27-28 juli, med "två exklusiva och var för sig unika konserter".

Ett tiotal andra band kommer att spela. Vilka de blir kommer att presenteras så snart som möjligt.

”Jag tror att det är alla bands dröm att få göra något sånt här en vacker dag – åtminstone för oss, som länge har tänkt på detta och nu känns det rätt att göra det. Oavsett om man får tillfälle att starta en egen festival eller inte, så är det en obeskrivlig känsla att ha skapat en fan community genom sin musik. Ännu galnare är det att kunna samla den communityn på en fysisk plats – där vi kan spela och njuta av musik tillsammans, dricka tillsammans, osv. Och på ett slott av alla ställen! Det är en annan sak", skriver bandets sångare Anders Fridén i ett pressmeddelande och fortsätter:

"Det hade inte varit en IN FLAMES-festival om det skulle vara på en åker nånstans. Det måste vara speciellt så att våra fans kan få den ultimata upplevelsen, så att vi kan ge något tillbaka efter att ha varit så fantastiska mot oss i 20 år – med en helg de sent kommer att glömma. Vi kommer också handplocka de bästa banden – och även om vi inte kan säga vilka som ska spela än, så kan vi lova att ingen blir besviken…”

Biljetterna släpps den 29 januari. Festivalens hemsida återfinns här.