Kultur o Nöje

De bjuder in barn att sjunga för en god sak

Kalmar Artikeln publicerades
Martin Rydell, Niklas Brevestedt, Hans-Bertil Hagström, Henrik Ekholm, Anna Rydell, Anita Hagström och Ida Seve bjuder in till en körgala för barn.
Foto:Linn Alvarström
Martin Rydell, Niklas Brevestedt, Hans-Bertil Hagström, Henrik Ekholm, Anna Rydell, Anita Hagström och Ida Seve bjuder in till en körgala för barn.

150 barn och Duran & Mollan på en och samma scen. Maffigt va? Den 11 mars blir det körgala där intäkterna går till välgörande ändamål.

Duran & Mollan-gänget har länge varit sugna på att göra något för välgörenhet. Och nu har de kommit fram till det perfekta upplägget. De ska, tillsammans med Scenteknik Kalmar och Kalmarsalen, arrangera en körgala, med barn för barn.

– Körerna tävlar mot varandra. De sjunger en valfri låt var och så får alla körer sjunga två låtar tillsammans med oss. Vi utser vinnarkören, säger Anna Rydell.

Det är tänkt att fem körer från länet ska vara med, max 30 barn i varje kör och det är för barn upp till 12 år.

Intäkterna som kommer in under kvällen i form av inträdesavgifter och bidrag går oavkortat till organisationer som hjälper barn. Och vinnarkören får bestämma vilken organisation som ska få pengarna.

– Man kan skänka pengar under själva galakvällen och vi efterlyser också företag som vill vara med och ge en slant. Oavsett hur mycket vi får in så skänker Duran & Mollan 10 000 kronor, säger Anna Rydell.

– Vi har ingen aning om hur mycket pengar det kan bli i slutändan, men vi hoppas på 50 000 kronor. Och visar det sig vara ett lyckat koncept så blir det ett återkommande arrangemang. Med all säkerhet blir det roligt och trångt med mycket sång och dans, säger Martin Rydell.