Kultur o Nöje

En självklar finalist – och så Rolandz

Kultur o Nöje Artikeln publicerades
Foto:Östra Småland

Fjärde deltävlingen. Det var nu det gällde. Revansch efter alla skriverier. Men trots löfte om att glitter skulle spruta ur öronen slutade det med att ett svajigt låtsasband gick till final.

Det är ju fint att alla ska duga som de är. Men när det ska tävlas kanske det vore bra om åtminstone några fler än ett bidrag håller hög kvalitet. Tyvärr var det bara Mariette som sken i Örnsköldsvik.

Jag hade annars förhoppningar om att Emmi Christensson skulle lysa med sin "Icarus". Men hon kom aldrig i närheten av solen, inte ens ut i omloppsbana kring jorden. Faktiskt är jag tveksam till om låten ens nådde till bakre raden i arenan.

Om Ikaros siktade mot solen i grekisk mytologi så siktade Elias Abbas mot en annan plats, en annan mytologi med låten "Mitt paradis". Han tryckte på play, jag trycker på stopp.

Men, utslagen av Rolandz, snacka om att knäcka någons självförtroende. Fast det kanske bara är nyttigt för någon som är 16 år och verkar tro att det är någons sorts himmelsk makt som gjort att han får tävla i mellon.

Bryta kedjor är fint. Felicia Olssons "Break that chain" var fin, men tyvärr lyfte den aldrig riktigt, trots lovvärda försök i refrängen. Hyfsat bidrag som ändå förtjänade bättre än sista plats.

Vårt "lokala" hopp, Robert Gustafsson, som dansbandssångare i bandet Rolandz gick tydligen hem i stugorna. Men är "Fuldans" ett skämtbidrag eller ett hån mot hela mellon?

Inledningen ger mig lite Kenneth & the Knutters-vibbar, och det är faktiskt positivt menat. Men sedan blir det rätt trizt. Det blir liksom aldrig riktigt roligt, men det verkar inte ha spelat någon roll. Får se om jag kan skratta i finalen.

Olivia Eliasson sjöng låten "Never learn". Jag lärde mig varken melodi eller text. Lyssnade en gång till. Och nu kommer jag ihåg något: Oh, oh, oh.

Och sen satte sig Felix Sandman på scen och sjöng. ett. ord. i. taget. "Every single day" kom till andra chansen. Själv tycker jag att Felix borde sluta älta och gå vidare, men inte till final.

Det var inte en slump att Mariette fick avsluta deltävlingen med sin "For you". Stabilt och snyggt, utan att vara för krångligt. En självklar finalist. Men hur det skulle gå i en eventuell ESC-final det är inte lika självklart.

För övrigt ett stort minus för bristen på Hoodiladi! Skärpning Fab Freddie!