Kultur o Nöje

Humorfylld show om livet som artist

Jubileumsshow Artikeln publicerades
Kim Sulocki och Pernilla Wahlgren spelar tillsammans i jubileumsshowen Kort, glad och tacksam som har premiär den 1 februari.
Foto:Kristofer Sandberg
Kim Sulocki och Pernilla Wahlgren spelar tillsammans i jubileumsshowen Kort, glad och tacksam som har premiär den 1 februari.

Hon har alltid många järn i elden och under sina 40 år som artist har hon spelat i såväl ledsamma filmer som i roliga farser och vackra musikaler. "Min styrka är att jag är mångsidig", säger Pernilla Wahlgren.

Den 24 december, på självaste julafton, år 1967, kom Pernilla Wahlgren till världen. Och redan som 5-åring spelade hon mot sin mamma, Christina Schollin, i tv-pjäsen Den längsta dagen.

– När jag var liten ville jag bli kassörska på Domus, men det var mest för att jag älskade att trycka på knappar, säger Pernilla Wahlgren och skrattar.

– Men sedan blev det mest bara så att jag blev artist och skådespelare. Jag har tjänat egna pengar på min karriär ända sedan jag var 10 år.

Just nu spelar hon mamma Karin i familjeföreställningen Sunes jul. Och hon har också fullt upp med familjens egna tv-serie Wahlgrens värld.

– Wahlgrens värld har betytt jättemycket för mig. I dessa tider, när allt ska vara så perfekt på sociala medier, är det ganska skönt att visa, så här ser verkligheten ut. Min bild utåt kanske varit lite för perfekt. Men man kan riva fasaden och blotta sig. Omgivningen gillar dig, trots dina skavanker. Det är en fin känsla, säger hon.

Förutom detta laddar Pernilla Wahlgren upp inför sin jubileumsshow, en humorshow om 50 år på jorden och 40 år som artist. Den har namnet "Kort, glad och tacksam".

Hon skriver showen tillsammans med Ola Forssmed, Kim Sulocki, Hanna Hedlund och Måns Nathanaelsson och den 3 mars kommer showen till Kalmar.

– Jag hoppas att publiken blir uppfyllda och får energi och att de får skratta jättemycket. Min fantastiska ensemble och jag tar också publiken tillbaka till 80-talet, säger Pernilla Wahlgren.

Hur känns det att fylla 50 då? Har du någon åldersnoja?

– Det där är en klurig fråga. Samtidigt som man inte vill bli gammal så får man ju vara tacksam för att man faktiskt blir äldre och får leva. Motsatsen vore inte så kul.