Kultur o Nöje

Ny förväxlingsfars på Krusenstierna

Kalmar Artikeln publicerades
Thomas Petersson, här på Krusenstiernska teaterns scen år 2011, återvänder till Kalmar.
Foto:Maarouf Touameh
Thomas Petersson, här på Krusenstiernska teaterns scen år 2011, återvänder till Kalmar.

Nästa sommars föreställning på Krusenstiernska teatern blir Dubbeltrubbel med Thomas Petersson i en av huvudrollerna. På scen hittar vi även Kalmarsundsrevyns Anna och Martin Rydell.

Dubbeltrubbel är en klassisk fars som skrevs av franske Marc Camoletti. Originaltiteln är Don't dress for dinner och den hade sin urpremiär i Paris 1987.

Sedan dess har den fått kultstatus och satts upp i otaliga versioner i bland annat Frankrike och Tyskland, 2012 sattes den upp på Broadway i USA.

Just nu sitter regissören Edward af Sillén som bäst och omarbetar den inför sommaren 2018.

– Det är en klassisk förväxlingsfars där Johan Petersson (som spelar "Bernard" reds anm.) tänkt sig lite rajtan tajtan och bjudit sin älskarinna till sommarstugan när frun ska resa bort, förklarar Thomas Petersson som träffade media under onsdagen.

– Han har även bjudit in mig som ska fungera som förkläde. Han har även ordnat med en cateringtjej som ska fixa maten. Men dessvärre stannar frun hemma.

– Detta leder till många förväxlingar där bland annat jag ska låtsas att älskarinnan är min flickvän, men misstar henne för cateringtjejen.

Det är rätt klassiskt med klassisk förväxlingsfars på Krusenstienska?

– Haha, ja, men det finns inte så många tabun kvar förutom pengar, kärlek och otrohet. Och just otrohet blir väldigt kul om man skruvar till det.

– Otrohet är ett tacksamt trauma. Och jag gillar att spela han som hamnar i klistret, det är alltid kul typer.

Vad får dig att återvända till Krusenstienska?

– Det är roligt och det är en fantastisk spelplats, kort och gått en drömsommar. Man myser på dagarna och är på Stensö, sedan spelar man på kvällen, skrattar gott och har det underbart tillsammans med goda vänner.

– Det är viktigt att ha bra skådespelare men också att det är människor som man trivs med. Johan Petersson är en sommarölänning som jag inte arbetat med tidigare men som jag hört gott om.

– Sussie Eriksson har jag träffat flera gånger men aldrig arbetat tillsammans med, sedan har vi Rydellarna som jag känner sedan många år. Detta är ett gott gäng och kommer bli en bra sommar.

Fakta

Dubbeltrubbel

Ensemble: Thomas Pettersson, Johan Petersson, Sussie Eriksson, Anna-Karin Palmgren, Martin Rydell, Anna Rydell.

Regi: Edward af Sillén

Visa mer...