Kultur

Julshow med italiensk krydda

Kalmar Artikeln publicerades
Årets kvartett Elisa Lindström, Magnus Carlsson, Sofia Källgren och Tommy Nilsson på plats i Rom.
Foto: Kristofer Sandberg
Årets kvartett Elisa Lindström, Magnus Carlsson, Sofia Källgren och Tommy Nilsson på plats i Rom.

Till vintern blir det åter dags för julshowen Christmas Night. I år är temat italienskt och ensemblen består av Magnus Carlsson, Elisa Lindström, Sofia Källgren och Tommy Nilsson.

– Vi sitter i Rom och myser just nu, smuttar på den sista cappucinon, säger Magnus Carlsson när Östra Småland/Nyheterna ringer upp.

Kvartetten har befunnit sig i den italienska huvudstaden ett par dagar för att samla inspiration och lära känna varandra bättre.

– Vi har inte jobbat ihop som team innan så vi har bekantat oss med varandra. Samtidigt dyker det upp idéer titt som tätt som vi diskuterar inför showen, berättar han.

Christmas Night anordnas för femte året i ordningen och Magnus Carlsson har varit huvudperson i fyra av dem. Förra året stod han över men är nu tillbaka och peppad på att leverera en riktig julshow.

– Jag blev intresserad när jag fick reda på att vi slår på den stora trumman i år med fyra väletablerade artister. Vi har fått ihop ett toppenteam och temat känns klockrent, säger han.

Under Italienbesöket har de hittat flera kopplingar mellan den italienska kulturen och den svenska julen. Lucia, Ave Maria och Bella Notte är några av anknytningar Magnus Carlsson nämner.

– Det går att hitta ett släktskap mellan jul och Italien och vi har lagt en del energi på att leta kopplingar. Men så finns det såklart en grundstomme – det är en julshow med en twist som i år är italiensk. Vi kommer liksom inte stå och sjunga Eros Ramazzotti i två timmar.

Han berättar att han blev väldigt glad när de listade ut att Andrea Bocellis klassiska hit Con te partirò har fått en svensk vintertext av Björn Ulvaeus, ”Jag går dit du går” som han kommer att framföra med Sofia Källgren.

– Det italienska temat passar mig väldigt bra – jag har redan en del italienskt i min repertoar. Det är roligt att vi gick den vägen, det passar bra med julen, säger Sofia Källgren.

Hon öser lovord över Rom som hon blivit nyförälskad i och att stämningen i kvartetten är varm och välkomnande. Hon menar att den stämningen kommer att märkas av i julshowen.

Christmas Night kommer till Kalmarsalen den 28:e september.