Kultur

Kalmarsundsrevyns ensemble för 2019 är redan klar

Kalmar Artikeln publicerades
2019 års ensemble klar för nästa uppsättning av Kalmarsundsrevyn. Upptill från vänster: Martin Hallberg Jarflod, Jeanette Capocci, Martin och Anna Rydell. Nere: Mathias och Martina Sundén.
Foto: Lindah Tisjö
2019 års ensemble klar för nästa uppsättning av Kalmarsundsrevyn. Upptill från vänster: Martin Hallberg Jarflod, Jeanette Capocci, Martin och Anna Rydell. Nere: Mathias och Martina Sundén.

För nionde året i rad sätter Rydellarna upp nästa års Kalmarsundsrevy tillsammans med både gamla och nya ansikten. I vanliga fall brukar uppsättningen av revyartister tillkännages i oktober, men i år blev det betydligt tidigare än så.

– Vi ville inte vänta längre med att outa den fantastiska ensemblen, säger Anna Rydell entusiastiskt.

Utöver paret Rydell så kommer ytterligare fyra stycken nygamla artister att medverka. Till att börja med kommer förra årets stjärna Martin Hallberg Jarflod från Vetlanda att medverka i år igen. Även Mathias Sundén är en återkommare och Martina Sundén kommer att medverka för sjunde gången. Årets stora namn är Jeanette Capocci, ursprungligen från Markaryd, som bland annat spelat på Krusenstiernska teatern och varit på Vallarna i nio år.

– Det är en väldigt kreativ samling med mycket skinn på näsan som inte är rädd för att komma med idéer, säger Martin Rydell.

Nästa års föreställning har fått namnet ”Känn dig som hemma” och bygger till viss del på den bild som Rydellarna har av Kalmar.

– Det är en studentstad med många inflyttare och Kalmar jobbar på att få folk att stanna. Så ”Känn dig som hemma” kan kanske bli en ny kommunslogan?, säger Anna Rydell.

Manusarbetet är redan i full gång och det är som vanligt Owe Martinsson som tillsammans med Anna och Martin och resten av ensemblen skriver materialet till föreställningen.

Kalmarsundsrevyn har jobbat sig uppåt, från 5 000 i publiken de första åren till 9 000 nu senast, och till nästa år hoppas de på att kanske kunna slå rekordet.

I övrigt så har helgen som passerat varit en bra helg för Rydellarna, då de både fick motta Paul Harris Fellow-pris och det också blev klart att Kalmarsundsrevyn blivit nominerade i fyra stycken kategorier i Revy-SM.

– Det känns fantastiskt. Det är en enorm kick, att vår humor inte bara går hem här, säger Martin Rydell.

Biljetter till nästa års Kalmarsundsrevy släpps den 31 maj.