Län

Hon är ny vd för satsande IT-företag

Oskarshamn Artikeln publicerades
Maria Karlsson är sedan årsskiftet ny vd för Marinex AB och Nordway Store i Oskarshamn. Hon tar över efter Peter Ljung.
Foto:Andreas Bendroth
Maria Karlsson är sedan årsskiftet ny vd för Marinex AB och Nordway Store i Oskarshamn. Hon tar över efter Peter Ljung.

Maria Karlsson har utsetts till ny vd för Marinex AB och Nordway Store i Oskarshamn.

Maria kommer närmast från servicebranschen där hon bland annat varit ISS Facility Services platschef vid OKG.

– Maria jobbade fram till och 2010 på Marinex AB som controller och medverkade i styrelsen, så hon är insatt i företagets verksamhet, berättar ägaren och förre vd:n Peter Ljung.

– När vi sålde av vår huvudverksamhet 2009 så minskades verksamheten i Marinex avsevärt. Sedan dess har vi jobbat med att bygga upp en ny distributionsverksamhet i Marinex AB.

Denna rör begagnad it och digital signage, digitala informationskärmar, där båda affärsområdena växer kraftigt.

Nordway Store i Oskarshamn tog också under hösten över driften på telefoni hos 126 företag i regionen, vilket medfört att även den lokala verksamheten ökat.

– För att vi skall kunna växa vidare krävs nu andra egenskaper än de jag som entreprenör har och jag hoppas nu att jag kan fokusera på försäljning och affärsutveckling. Maria kommer med sin kunskap att bidra med förbättrad kvalitet som kommer att vara till gagn för både våra kunder och medarbetare, säger Peter Ljung.

Maria Karlsson ser fram mot den nya uppgiften.

– Marinex och Nordway Store är två väldigt spännande företag med både en bredd av tjänster och produkter. När jag fick erbjudandet om att bli vd så blev det självklart att tacka ja, trots att jag hade ett mycket stimulerande jobb, säger hon.

– Med min erfarenhet hoppas jag kunna bidra till utveckling och nå tillväxt. Jag ser fram emot att utveckla leveransen tillsammans med alla medarbetare och kunder.

Marinex har tillsammans med Nordway Store ett 20-tal anställda

Sedan ett halvår tillbaka har man också öppnat en Nordway Store-butik i Kalmar.

Att det blev en butik i Kalmar har att göra med att butiken i Borgholm gick dåligt på vinterhalvåret och fick läggas ner. Samtidigt fanns det intressenter i Kalmar som ville öppna butik.

– Vi tror det är en jättebra marknad. Vi ser ju förhållandet till Oskarshamn och här finns tre gånger så många företag så det finns ett behov, säger Peter Ljung.

För att klara konkurrensen mot lågpriskedjorna säger han att företaget vill stå för "trygg IT" och vara en "one-stop-shop för mindre och medelstora företag."

– När man kommer till oss vill vi kunna hjälpa till med alltifrån hemsida till digital signage, serviceavtal och nätverk. Då ska vi vara den här länken och det lilla företaget ska inte behöva vända sig till flera, säger Peter Ljung.

Fakta

IT-företagen

Nordway Store och Marinex står på flera ben inom IT-branschen. Dels tar de in och säljer vidare begagnade datorer från storföretag. De hjälper också företag att bygga upp IT-system, reparerar mobiltelefoner, gör hemsidor åt företag och digitala informationstavlor med mera. Företagsgruppen var stor när hyrdatorerna hade sin era. Efter det kom en nedgång, samtidigt som kedjor lågprisade ut varandra på nytt. Men nu är företaget på väg uppåt igen.

Visa mer...