Län

Skördefest bjöd på färgprakt trots en regntung himmel

Kristdala Artikeln publicerades
Varietédirektören Hanna Vagant hade med sig musikanten Jon Halvar och fakiren Caligari. Trion underhöll publiken och fick dem att skratta. 9 bilder
Foto:Ida Svensson
Varietédirektören Hanna Vagant hade med sig musikanten Jon Halvar och fakiren Caligari. Trion underhöll publiken och fick dem att skratta.

Med närodlad mat, hantverkare, konstnärer, djur, musikunderhållning och glada människor blev det en härlig stämning under årets upplaga av Kristdala skördefest.

Det var inte helt enkelt att hitta en ledig parkeringsplats när det vankades skördefest i Kristdala. Det var många som ville vara med och fira.

Jennifer Svensson och sonen Elias hade åkte från Fårbo. De valde ut de finaste prydnadspumporna.

– Vi ska pynta utanför dörren hemma. Det är första gången vi är här så det kan bli spännande att gå runt och kika lite på vad som finns, säger Jennifer Svensson.

Över en öppen eld med perfekt glöd fick den som ville grilla pinnbröd. Susanne Gullstrand och Nellie Ersson tog chansen.

Susanne Gullstrand gav tummen upp när hon smakade.

– Det var mumsigt och jättegott.

Det var Ulla Mecke från församlingen i Kristdala som hade skapat en tillfällig mötesplats på torget med pinnbrödsgrillning.

Leah Karlsson och hennes farmor Annika Karlsson var på skördefest tillsammans. Lea tog en sväng på en av leksakstraktorerna.

– Det är trevligt med lokala satsningar och det är roligt att göra något tillsammans med barnbarnet, säger Annika Karlsson.

En som var lite mer beroende av vädret var Annika Erlandsson från Alstermo. Hon hade med sig sin egentillverkade glass och sina glutenfria bakverk. Trots regnet sålde hon lite glass.

– Jag hoppas att det spricker upp snart.

När hon gör sin gräddglass använder hon äggulor men hon slänger inte äggvitorna.

– Jag använder äggvita i stället för vatten i mina knäckebröd så de blir lite extra nyttiga.

Namnet på hennes glass är inspirerat av en åker hemma i Alstermo, därav namnet Koalyckans glass.

Ute Niemamm tog skydd under ett tält där hon satt och spann ull. Hon är aktiv i Kristdala vävstuga.

– Det är avslappnande att spinna. Tankarna kan flyga fritt och jag bearbetar intryck som jag fått. Om jag inte har något annat att tänka på går jag tillbaka till min egen historia och ibland dyker det upp bilder som jag inte tänkt på under lång tid, säger Ute Niemann.

Bertil Karlsson hade åkt hela vägen från Östergötland för att gå på skördefest. Hans moster bor i Kristdala.

– Jag har varit här mycket sedan jag var liten.

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Östra Småland Nyheterna så godkänner du samtidigt våra regler.

På ostrasmaland.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på ostrasmaland.se. På tider då Östra Småland Nyheternas webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på ostrasmaland.se

ostrasmaland.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på ostrasmaland.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Östra Småland Nyheterna som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.