Joakim Carlsson – byt hörapparat!

Ledare Artikeln publicerades

Att gå i polemik med en ledarsida är kanske inte någon höjdare. Och kanske inte heller nödvändigt.

Men när Joakim Carlsson går lös i lördagens Östra Småland/Nyheterna och tillvitar Kristdemokraterna och dess ledare både ett och annat, då är det droppen som gör att skrivklådan måste åtgärdas med en liten replik. Trots semester och sommarledighet.

Han hävdar att Ebba Busch Thor tar ledningen i banalitet under Almedalsveckan. Ok, det får han tycka. Men jag vill som replik kosta på mig att citera en annan S-tidning i landet, Folkbladet. En tidning som ger en annan bild.

Låt mig citera Vidar Anderssons ledare, han har lyssnat till samma tal som Joakim Carlsson men haft en helt annan ”hörapparat” påkopplad. I Folkbladet skriver man på ledarplats: I Almedalen talade Ebba Busch Thor om dygder som mod och ärlighet. Hon talade om behovet av värderingsrevansch i samhället. Hon talade om att ”Mjuka värden” kan behöva försvaras med ”hårda tag”. Hon talade om ”frihet och trygghet” som ett oskiljaktigt värderingspar. Hon talade om invandringspolitik som gärna tar ”hit” människor men som inte ger dem ett ”hem”. Kort sagt var det ett hyggligt konservativt tal. Slut citat.

  Så olika kan två S-tidningar i landet lyssna in vad Kristdemokraternas nya och unga partiledare hade att säga under årets Almedalsvecka. Så får det gärna vara. Jag väljer att i min replik helt citera Vidar Andersson eftersom han inte kan betraktas som partisk i bedömningen av Ebba Busch Thor. Joakim Carlsson skåpar ut KD-ledaren med mästerskap i banalitet. Vidar Andersson räknar upp ett antal positiva omdömen och slutar med ”ett hyggligt konservativt tal”.  Jag instämmer med Folkbladets ledare och uppmanar Joakim Carlsson att byta hörapparat nästa gång han lyssnar på Ebba Busch Thor.

  Anders Andersson (KD)

  Svar direkt

  Anders Andersson, ”Råttfångaren från Järnforsen”, var ju den som under Ebba Busch Thors milda överseende under förra årets riksting ledde in sitt parti i nuvarande DÖ-läge. Upprivandet av Decemberöverenskommelsen blev dock ingen opinionsmässig succé. Hans upprördhet över kritiken mot Ebba Busch Thors plumsande i plattitydernas hav ska därför ses som ett uttryck för den tacksamme vasallens trohet mot sin ledare.

  I övrigt vill jag påpeka:

  1. Mina öron fungerar utmärkt. 

  2. Jag har ingen hörapparat.

  3. Om jag hade haft hörapparat, hade jag gärna slagit av den under Ebba Busch Thors tal.

  4. ”Ett hyggligt konservativt tal” är inte ett särskilt positivt omdöme när det kommer från en socialdemokrat. Socialdemokratin uppstod i opposition mot konservativa idéer och maktstrukturer. 

  5. Konservatism är ett annat ord för illa förpackat och föråldrat struntprat. Och det får jag medge att Ebba Busch Thor fullt ut lyckades demonstrera.

  Med vänlig hälsning/ Joakim Carlsson