33-åring får fängelse för flera brott

Mönsterås Artikeln publicerades

En 33-årig man bosatt i Mönsterås kommun döms till fyra månaders fängelse för ett flertal brott begångna mellan april 2016 och mars 2017.

Mannen har varit en återkommande besökare hos tingsrätten och förekommer sedan tidigare i belastningsregistret under 24 avsnitt. Till dessa kan han nu lägga ytterligare ett par.

33-åringen döms bland annat för tre fall av brott mot knivlagen då han blivit påkommen med att bära sammanlagt fyra knivar och en yxa utan att det varit befogat. Mannens förklaring till tillhyggena var att han sedan tidigare har ett dödshot över sig då han varit inblandad i ett mord och vill kunna försvara sig vid ett eventuellt angrepp.

Mannen döms också för fyra fall av grov olovlig körning, grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik, rattfylleri och ringa narkotikabrott. I april i fjol hade mannen, mannens passagerare och andra trafikanter turen på sin sida då han grovt rattfull satte sig bakom ratten och körde ner från Västervik mot Mönsterås. Ett vittne beskrev hur mannen i hög fart körde över ett spärrområde på E 22 i höjd med Blankaholm, fick möte och pressade sig in bakom en lastbil varpå 33-åringens bil fick sladd och körde in i en bergvägg. Mannen kunde dock backa ut och köra in på en grusväg dit polisen sedan larmades av andra trafikanter.

Tingsrätten ser allvarligt på att mannen begått nya brott under sin prövotid samt att han regelmässigt kör bil utan körkort och dömer 33-åringen till fyra månaders fängelse. De beslagtagna knivarna, yxan och två fordon som mannen färdats i anses dessutom vara förverkade.