En till sjukhus efter bilbrand: ”Gick fort”

MÖNSTERÅS Artikeln publicerades
Foto: Johan Winsell

På onsdagen fördes en man i 65-årsåldern till sjukhus efter att hans bil börjat brinna på en parkering i Mönsterås. Under branden spärrade polis av delar av centrala Mönsterås och vittnen hörde kraftiga smällar från fordonet.

Olyckan inträffade vid 11.30-tiden. Enligt räddningstjänsten hade föraren en gasolflaska i bagageutrymmet som välte under färd. Mannen upptäckte att flaskan började läcka och svängde in på en parkering för att titta till situationen.

– När han öppnade bakluckan har det börjat brinna och då gick det fort i och med att gasolflaskan var där också. Det blev en kraftig brand men vår Mönsteråsstyrka kunde snart släcka den, säger Tobias Josefsson, inre befäl på räddningstjänsten i Oskarshamn.

Föraren, som var ensam i bilen, blev körd med ambulans till sjukhus. Enligt Region Kalmar län ådrog han sig lindriga skador och behövde inte läggas in för vård.

Under räddningsarbetet spärrade polisen av centrala delar av Mönsterås och vittnen har beskrivit hur de hört mycket kraftiga smällar från det eldhärjade fordonet.

I samband med branden smälte blinkersglaset på en bil i närheten på grund av värmen.