Miljöpartiet tvingas lämna fullmäktige

Mönsterås kommun ,

Det blev inget bra val för Miljöpartiet som nu tappar sitt enda mandat och måste lämna kommunfullmäktige.

Dag Hansson, Miljöpartiet, är besviken.
Foto: Arkivfoto: Mimmi Kungberg
Dag Hansson, Miljöpartiet, är besviken.

Partiet hade endast två namn på sin lista. Dag Hansson är förstanamnet:

– Det är klart att vi är besvikna på resultatet, både nationellt, regionalt och lokalt. Klimat- och miljöfrågorna har inte tagits på allvar, så tolkar jag det, säger han.

– Men vi får tacka för de röster som vi fick. Vi har fått flertalet nya medlemmar och nu tar vi nya tag och kraftsamlar för valrörelsen 2022. Detta är början på något nytt. Men det är synd för demokratins skull att partiet ramlar ur fullmäktige, säger Dag Hansson.

Förändring börjar lokalt och han menar att Miljöpartiet behövs för att driva klimat- och miljöfrågor, även om andra partier också har de frågorna på sin dagordning.

Men nu får man alltså driva sitt engagemang utanför fullmäktige. Partiet fick 1,5 procent av rösterna i kommunvalet.

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Östra Småland Nyheterna så godkänner du samtidigt våra regler.

På ostrasmaland.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på ostrasmaland.se. På tider då Östra Småland Nyheternas webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på ostrasmaland.se

ostrasmaland.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på ostrasmaland.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Östra Småland Nyheterna som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.