Ny spännande skolgård utmanar till rörelse

Blomstermåla Artikeln publicerades
Rektorn Daniel Svensson, till vänster, utmanade kommunalrådet Anders Johansson på hinderbanan och den senare gick in för det så hårt att han vann.
Foto: Åsa Borefur
Rektorn Daniel Svensson, till vänster, utmanade kommunalrådet Anders Johansson på hinderbanan och den senare gick in för det så hårt att han vann.

För två miljoner kronor har eleverna på Krungårdsskolan fått en skolgård utöver det vanliga.

Utmaning, rörelse och delaktighet har varit temat när skolledning och elever tillsammans med en arkitekt har utformat den nya skolgården, ett arbete som har pågått under ungefär två års tid.

På fredagen var det stor invigning och eleverna visade då upp hur alla lekredskap och hinderbanan kan användas.

Julia Gustavsson och Madicken Lagström i årskurs sex visade olika delar av skolgården och vad man kan göra där.
Foto: Åsa Borefur
Julia Gustavsson och Madicken Lagström i årskurs sex visade olika delar av skolgården och vad man kan göra där.

– Vi har också fått fler och starkare ljuspunkter vilket gör utomhusmiljön till en trygg plats året runt, säger rektorn Daniel Svensson.

Som en del av invigningen utmanade han kommunalrådet Anders Johansson (C) på hinderbanan, en tävling som den senare vann.

Satsningen är en del av utvecklingsprojektet Blomstermålalyftet, och kommunen har även fått en del hjälp med finansieringen av Boverket.

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Östra Småland Nyheterna så godkänner du samtidigt våra regler.

På ostrasmaland.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på ostrasmaland.se. På tider då Östra Småland Nyheternas webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på ostrasmaland.se

ostrasmaland.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på ostrasmaland.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Östra Småland Nyheterna som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.