Nya krav från politiker om snabb ändring av lagen

Mönsterås Artikeln publicerades
Krister Örnfjäder (S) har under måndagen lämnat in en fråga till justitieminister Morgan Johansson där han vill veta vilka åtgärder som ska vidtas för att situationer som den i Fliseryd aldrig mer ska kunna inträffa.
Foto:Arkiv
Krister Örnfjäder (S) har under måndagen lämnat in en fråga till justitieminister Morgan Johansson där han vill veta vilka åtgärder som ska vidtas för att situationer som den i Fliseryd aldrig mer ska kunna inträffa.

Nu kommer det fler påtryckningar för att en lagändring ska ske vad gäller trafikbrott. Det är andra gången på en vecka som justitieministern får brev om olyckan i Fliseryd.

Efter den tragiska olyckan i Fliseryd den 27 juni, då två personer omkom och en tredje skadades svårt, har flera politiker reagerat. Föraren av den mötande bilen är en missbrukare som redan tidigare är misstänkt för ett stort antal trafikbrott såsom rattfylla, drograttfylla och vårdslöshet i trafik men som ändå fått gå fri.

När detta framkom reagerade bland annat kommunalrådet i Mönsterås, Anders Johansson,(C), genom att kontakta sin partikollega Anders Åkesson som sitter i riksdagen för att gemensamt driva frågan om en lagändring. Även oppositionsrådet Robert Rapakko (S) i Mönsterås har agerat och skrivit brev till justitieminister Morgan Johansson för att kräva en snabb lagändring så att notoriska trafikbrottslingar inte ska kunna gå fria att begå fler brott.

Tidningen har tidigare skrivit om hur länspolitik­ern Krister Örnfjäder (S), som sitter i riksdagens ­justitieutskott, uttalade sig i frågan.

– När det gäller männ­iskor som begår åter­kommande brott så tycker jag att åklagare ska ta ­hänsyn till det beteendet när ett åtal ska väckas och inte enbart se till det ­enskilda tillfället. Om man från åklag­arsidan anser att detta inte går att göra så är jag mycket intresserad av att få vetskap om detta för att föreslå ny lag­stiftning, ­sa han.

Nu skärper Örnfjäder tonen och har under måndagen lämnat in en fråga till justitieminister Morgan Johansson där han vill veta vilka åtgärder som ska vidtas för att en liknande situation aldrig mer ska kunna inträffa.