Öppning av gårdsbutik fick skjutas upp

Blomstermåla
Evelina Palmér ska driva gårdsbutiken och kaféet i Folkets hus med viss hjälp av sambon. Köttet kommer både från egna gården och från Birgitta och Evald Palmérs gård, de är Evelinas föräldrar.
Foto: Åsa Borefur
Evelina Palmér ska driva gårdsbutiken och kaféet i Folkets hus med viss hjälp av sambon. Köttet kommer både från egna gården och från Birgitta och Evald Palmérs gård, de är Evelinas föräldrar.

Tanken om en gårdsbutik har funnits där sedan ett år tillbaka men nu dök rätt lokal upp och idén kunde bli verklighet.

Nu är det inte på Evelina Palmérs egen gård som gårdsbutiken öppnas utan i Folkets hus konditorilokaler som nyligen blev tomma igen. Det blir en kombinerad gårdsbutik och kaféverksamhet.

Egentligen skulle öppningen ske på fredagen men tekniska problem gjorde att den istället får skjutas upp till måndag.

– Vi kommer att sälja lokalproducerade varor, bland annat kött från både vår egen gård och från mina föräldrars gård, och honung, marmelader, chutney, salsa och liknande, berättar Evelina Palmér.

En idé som hon också satsar på är frukostpåsar till morgontidiga tågresenärer.

Att det finns ett behov av kaféverksamhet har de sett under de senaste dagarna när de har varit och gjort i ordning i lokalerna. Många förbipasserande har varit och frågat efter det.

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Östra Småland Nyheterna så godkänner du samtidigt våra regler.

På ostrasmaland.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på ostrasmaland.se. På tider då Östra Småland Nyheternas webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på ostrasmaland.se

ostrasmaland.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på ostrasmaland.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Östra Småland Nyheterna som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.