Affärsfastighet vann byggnadspris

Nybro Artikeln publicerades
Loa Arvidsson och hans fastighet utmed Storgatan vann kommunens byggnadspris.
Foto: Jan Stenqvist
Loa Arvidsson och hans fastighet utmed Storgatan vann kommunens byggnadspris.

Årets byggnadspris gick till fastigheten Mars 1 i centrala Nybro. Ägaren Loa Arvidsson och hustrun Marine både bor och arbetar i huset.

Vid Storgatans infart till centrum ligger den hörnfastighet som tidigare inrymt Nybro Kommissionsaffär men som nu skyltar med Curts Färg samt Loa Arvidssons egna företag, Nybro Extra.

Fastigheten har fått ny färg på utsidan och byggts om på insidan - allt i en serie åtgärder som föll Myndighetsnämnden i smaken. Bland tre nominerade fastigheter var Mars 1 den som fick överlägset flest röster.

”Tänk om denna förtjänstfulla renovering kunde fungera som stafettpinne och locka fler fastighetsägare till att på ett hänsynsfullt sätt se om fasaderna i Nybros fina stadskärna”, skriver nämnden i sin renovering.

– Huset är byggt 1903, så det är nu 115 år gammalt. Vi tyckte det passade bra att öppna hörnentrén, den som tidigare varit stängd. På så sätt har vi tagit fram en del av det ursprungliga, säger Loa Arvidsson.

Konkurrenterna om priset var stadshussalen i Stora Hotellet samt en privatbostad i Stödstorp.

Byggnadspriset består av en fjärdedels prisbasbelopp motsvarande 11 374 kronor, en mässingsplakett och ett diplom.

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Östra Småland Nyheterna så godkänner du samtidigt våra regler.

På ostrasmaland.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på ostrasmaland.se. På tider då Östra Småland Nyheternas webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på ostrasmaland.se

ostrasmaland.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på ostrasmaland.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Östra Småland Nyheterna som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.