Behandlade sina åkommor med narkotika - döms för rattfylla

NYBRO Artikeln publicerades

Tidigare i år blev en 19-årig förare stoppad i en poliskontroll och tagen till stationen. Där testade han positivt för både cannabis och det narkotikaklassade läkemedlet tramadol. Nu döms han till dagsböter för ringa narkotikabrott och rattfylla.

Det var i mars på Norra vägen i Nybro som polisen vinkade in den 19-årige mannen, som då hade lånat sin väns bil för att åka och spela fotboll. Mannen verkade berusad och polisen tog med honom för provtagning, där han testade positivt för både cannabis och opiaten tramadol.

I polisförhör erkände senare 19-åringen att han rökt cannabis, men sa också att han inte förstod att det var cannabis han hade erbjudits vid tillfället. Han ska ha mått dåligt och blivit erbjuden vad han trodde var en vanlig cigarett som en slags medicin. Tramadoltabletten, som han tog två dagar innan han satte sig i bilen, hade han blivit också erbjuden, även i det fallet som en slags medicin. Fast då istället som smärtstillande, eftersom han hade ont i ryggen.

Mannen fälls både för narkotikabrott och rattfylleri, då tingsrätten i båda fallen anser att gärningarna begåtts med uppsåt, och döms att betala 50 dagsböter på 50 kronor.