Bränder på Åkrahäll har kostat fem miljoner

Nybro Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Jan Stenqvist
Arkivbild.

Branden på Åkrahällskolan var anlagd. Sammanlagt har bränder på skolan kostat kommunen fem miljoner kronor. Detta rapporterar P4 Kalmar.

För några veckor sedan brann det på Åkrahällskolan. Branden startade i ett utrymme för städmaterial och är en av flera bränder på skolan under de senaste åren. Nu är det klart att branden var anlagd. I nuläget finns dock ingen misstänkt. Detta rapporterar P4 Kalmar.

– Jag vet att polisen jobbar väldigt intensivt med det här, jag vet också att skolan fått in vissa tips kring den senaste branden framför allt, säger Thomas Lundberg, säkerhetssamordnare i Nybro kommun till P4 Kalmar.

Branden är den andra på två år och saneringsarbetet är enligt Thomas Lundberg kostsamt.

– De här bränderna kostar också kommunen stora pengar. Det har passerat fem miljoner kronor, bara i skadekostnader, i alla fall. Det är väldigt mycket pengar som vi skulle kunna göra annat mer värdefullt för än att sanera våra skolor, säger Thomas Lundberg till P4 Kalmar.

Tidningen har under eftermiddagen försökt nå polisen för att få uppgifterna om att branden var anlagd bekräftade, men de ansvariga poliserna hade då gått för dagen.