Kaj Raving missade riksdagen

Nybro Artikeln publicerades
Kaj Raving (V) missade att ta sig till riksdagen. Nu lämnar han flera politiska uppdrag.
Foto: Jan Stenqvist
Kaj Raving (V) missade att ta sig till riksdagen. Nu lämnar han flera politiska uppdrag.

Kaj Raving (V) missade att ta sig till riksdagen. Nu talar mycket för att han försvinner från den lokala politiken i Nybro.

Kaj Raving har under många år varit en av Vänsterpartiets stridbara röster i Nybropolitiken, och har också tidigare gjort försök att nå riksdagen. Inför årets val stod han på första plats på partiets riksdagslista för Kalmar län.

Den riksdagsplatsen bedömdes vara åtminstone inom rimligt räckhåll.

Det blev inte så.

Trots en valframgång på riksnivå var partiets resultat i Kalmar län för svagt.

– Det är ju en del matematik kring det där, men det är väl så gott som fastställt att det inte blir någon riksdagsplats. På söndagskvällen var det väl rätt nära ett tag. Men nej, jag utgår nu ifrån att den dörren är stängd, säger han.

Kaj Raving sitter i Vänsterpartiets partistyrelse och verkställande utskott. På måndagsmorgonen klev han på tåget till Stockholm för ett möte med partiet.

– Vi ska diskutera hur vi ska hantera valresultatet. Söndagen fick en märklig kväll och natt, det var många känslor och tankar som kom fram. Jag är glad förstås över partiets framgång i valet, men jag är så klart också besviken över att min kandidatur till riksdagen inte räckte fram. Vad som händer nu för min personliga del vet jag inte riktigt, jag har ingen plan B, säger han.

Metallarbetaren Kaj Raving är tjänstledig från sitt tjänst på företaget Stena Stål och har nu under en period arbetat som politisk sekreterare i Vänsterpartiet. Det arbetet kommer han att avsluta.

– Jag har gjort mitt där, jag känner att jag inte har kvar engagemanget och drivet. Den kommande mandatperioden kommer jag nog inte ha framträdande politiska roller, jag ser liksom inte det framför mig. Men jag kommer inte att släppa politiken helt; jag finns kvar som medlem, säger han.