Kaj Raving missade riksdagen

Nybro Artikeln publicerades
Kaj Raving (V) missade att ta sig till riksdagen. Nu lämnar han flera politiska uppdrag.
Foto: Jan Stenqvist
Kaj Raving (V) missade att ta sig till riksdagen. Nu lämnar han flera politiska uppdrag.

Kaj Raving (V) missade att ta sig till riksdagen. Nu talar mycket för att han försvinner från den lokala politiken i Nybro.

Kaj Raving har under många år varit en av Vänsterpartiets stridbara röster i Nybropolitiken, och har också tidigare gjort försök att nå riksdagen. Inför årets val stod han på första plats på partiets riksdagslista för Kalmar län.

Den riksdagsplatsen bedömdes vara åtminstone inom rimligt räckhåll.

Det blev inte så.

Trots en valframgång på riksnivå var partiets resultat i Kalmar län för svagt.

– Det är ju en del matematik kring det där, men det är väl så gott som fastställt att det inte blir någon riksdagsplats. På söndagskvällen var det väl rätt nära ett tag. Men nej, jag utgår nu ifrån att den dörren är stängd, säger han.

Kaj Raving sitter i Vänsterpartiets partistyrelse och verkställande utskott. På måndagsmorgonen klev han på tåget till Stockholm för ett möte med partiet.

– Vi ska diskutera hur vi ska hantera valresultatet. Söndagen fick en märklig kväll och natt, det var många känslor och tankar som kom fram. Jag är glad förstås över partiets framgång i valet, men jag är så klart också besviken över att min kandidatur till riksdagen inte räckte fram. Vad som händer nu för min personliga del vet jag inte riktigt, jag har ingen plan B, säger han.

Metallarbetaren Kaj Raving är tjänstledig från sitt tjänst på företaget Stena Stål och har nu under en period arbetat som politisk sekreterare i Vänsterpartiet. Det arbetet kommer han att avsluta.

– Jag har gjort mitt där, jag känner att jag inte har kvar engagemanget och drivet. Den kommande mandatperioden kommer jag nog inte ha framträdande politiska roller, jag ser liksom inte det framför mig. Men jag kommer inte att släppa politiken helt; jag finns kvar som medlem, säger han.

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Östra Småland Nyheterna så godkänner du samtidigt våra regler.

På ostrasmaland.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på ostrasmaland.se. På tider då Östra Småland Nyheternas webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på ostrasmaland.se

ostrasmaland.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på ostrasmaland.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Östra Småland Nyheterna som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.