Näringslivsdag vill nå Nybros ungdomar

Nybro Artikeln publicerades
Helen Karlsson, verksamhetsledare på Nybro Företagsgrupp, planerar för årets näringslivsdag på Kristallen.
Foto: Jan Stenqvist
Helen Karlsson, verksamhetsledare på Nybro Företagsgrupp, planerar för årets näringslivsdag på Kristallen.

Årets näringslivsdag i Nybro vill på ett nytt sätt nå ungdomar. De ska få lyssna på föreläsningar - och delta i företagssafari.

Den 18 september arrangerar Nybro Företagsgrupp och Nybro kommun en gemensam näringslivsdag i Kulturhuset Kristallen. En rad föreläsare har då bjudits in - bland annat fastighetsmäklaren Pontuz Löfgren i Kalmar och den före detta fotbollsdomaren, numera entreprenören, Jonas Eriksson.

– Jag skulle säga att temat för den här dagen är entreprenörskap och ledarskap. Pontuz Löfgren har en särskild förmåga att fånga ungdomars uppmärksamhet, och just ungdomar är en av målgrupperna under näringslivsdagen, säger Helen Karlsson, verksamhetsledare på Nybro Företagsgrupp.

Under rubriken Företagssafari ska åttondeklassare samt årskurs 3 på gymnasiet få en inblick i den lokala arbetsmarknaden.

– Vi vill vara med och visa var regionens framtidsjobb finns. Det kan vara inom industrin, men också inom transportsektorn eller vården. Bara en sådan sak som att det inom landstinget finns över 250 olika yrken; det är det nog inte många som tänker på, säger Nybros näringslivschef Maria Faltin.

Företagssafarin gör besök på Axipto, Börjes Logistik & Spedition, Fredahl Rydéns, Flexbuss, Nilsbuss, Nybro transport, Smålandslogistik, Stena Components, Smurfit Kappa och Finnveden.

Vid näringslivsdagen delas också utmärkelsen ”Årets entreprenör” ut.