Snart dags för Linnéalunken

Nybro Artikeln publicerades
Paprikaloppet, ett motionslopp för barn, 2018.
Foto: Jan Stenqvist
Paprikaloppet, ett motionslopp för barn, 2018.

På tisdag kväll går motionsloppen Linnéalunken och Paprikaloppet av stapeln i Nybro. Hittills är 225 anmälda till Linnéalunken - nästan lika många som sprang loppet förra året.

Linnéalunken är ett inarbetat koncept och har arrangerats i många år. Årets upplaga startar vid hembygdsgården Qvarnaslät.

– Vi hoppas på fint väder - det brukar aldrig regna när loppet genomförs, berättar Jan Arvidsson, ordförande i Glasriket Running Club, som är arrangörer.

Hittills har 225 löpare anmält sig och det går även att anmäla sig samma dag på plats. Förra året deltog cirka 250 personer. Loppet är 5 kilometer långt med start och mål vid Qvarnaslät. Friskis och Svettis ska stå för uppvärmningen och Madesjöskolan underhåller från scenen.

– Det här är ett lopp där man kan gå eller springa. Många kompisgäng eller företag har anmält sig, berättar Jan Arvidsson.

Samma kväll fast lite tidigare arrangeras barnens motionslopp Paprikaloppet med start i Joelskogen. Det är två lopp, ett på 800 meter för barn mellan 4 och 11 år och ett på 1400 meter för barn mellan 8 och 12 år.

– I fredags var det cirka 40 anmälda, men många brukar bestämma sig i sista stund, berättar Jan Arvidsson.