Stal bil och körde rattfull

NybroDet var vid 23-tiden på torsdagskvällen som polisen fick ett samtal från en boende i en villa i Gränö, Nybro. Enligt inringaren har två personer, en man och en kvinna, sökt hjälp efter att ha kört av vägen. Artikeln publicerades

En man i Nybro anhölls under natten, efter en trafikolycka med en stulen bil.

 

I samband med detta slår mannen sedan av oklar anledning sönder framdörren till villan. De boende uppfattar att personerna är påverkade, dessutom har de uppgett för polisen att kvinna, som är 29 år gammal, har fått skador i samband med olyckan.

Polis anträffar sedan både den 28-årige mannen och kvinnan på en annan adress vid 00.30.

– Det är många omständigheter som är oklara i det här ärendet. Jag vet inte exakt hur de har anträffats mer än att det har skett på annan plats. Det nämns inte heller varför de slagit sönder dörren till villan och hur den har gått sönder. Villaägarna har inte blivit utsatta för något brott, säger Kim Hild, presstalesperson hos polisen.

Bilen som användes vid trafikolyckan har konstaterats stulen och polisen har också funnit misstänkts stöldgods i bilen.

Den 28-årige mannen greps och anhölls senare. Han är nu misstänkt för rattfylleri, drograttfylleri, narkotikabrott genom eget bruk, grov olovlig körning, vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada, skadegörelse, tillgrepp av fortskaffningsmedel och häleri.