Tidsresor i glas är temat i Pukeberg

Nybro Artikeln publicerades
Malin Pettersson Öberg visar sin film Att läsa glaset i Pukeberg. Samtidigt som hon berättar om glasets historia och betydelse för samhället och Glasriket gör kameran en lång åkning förbi föremålen inne i glasarkivet i Boda. 2 bilder
Foto:Pia Olofsson
Malin Pettersson Öberg visar sin film Att läsa glaset i Pukeberg. Samtidigt som hon berättar om glasets historia och betydelse för samhället och Glasriket gör kameran en lång åkning förbi föremålen inne i glasarkivet i Boda.

Det här händer i Pukeberg under glaskonsthelgen.

Monica Backström, med fem decennier som formgivare i Boda, och Malin Pettersson Öberg från konstprojektet och boken ”Glas är massa i rörelse", ställer ut Tidsresor i glas på Designarkivet i Pukeberg i helgen.

Det är första gången Monica Backström ställer ut skisser i större omfattning, några ur hennes privata samlingar, några från Designarkivet.

På lördag eftermiddag kommer glasriketturen till Pukeberg - bussturen med en alternativ glasbruksrunda som sex konstnärer i projektet Glas är massa i rörelse ordnat från The Glass Factory i Boda.

På söndag eftermiddag samtalar Monica Backström och Malin Pettersson Öberg om glaset som verktyg för att upptäcka världen i utställningshallen i Pukeberg.

Utställningen Tidsresor i glas som hade premiär på fredagen fortsätter på Designarkivet till den 5 maj.