Sponsrat innehåll

ANNONS Lokusjobb

7 tips som hjälper dig att lyckas få ditt drömjobb

Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.

 

Hur skriver du en perfekt jobbansökan? Och vad är viktigt att tänka på under anställningsintervjun? När du ska söka ditt drömjobb finns det knep att ta till som ökar chanserna att just du får tjänsten. Här är sju praktiska och enkla tips att tänka på när du vill ta nästa steg i din karriär.

1. Ta hjälp av en jobbportal

Att hitta drömjobbet är givetvis steg ett. Ta hjälp av olika jobbportaler för att hitta en tjänst som lockar dig. På Lokusjobb kan du själv söka efter jobb eller lägga in bevakningar på tjänster inom regioner som du är intresserad av. Lokusjobb samlar platsannonser från ett 80-tal morgontidningar i Sverige på ett och samma ställe. Barometern-OT ingår i Lokusjobbs nationella nätverk och därför kan du hitta lediga tjänster i din kommun eller hemstad när du läser dina lokala nyheter på barometern.se och ostrasmaland.se.

2. Utforma ditt personliga brev efter tjänsten du söker

När du hittat ett jobb som du vill söka är det värt att lägga ner tid och omsorg på ditt personliga brev. Det är din första kontakt med arbetsgivaren och ska väcka intresse för dig som potentiell medarbetare. I det ska du förklara varför du vill ha tjänsten och fokusera på vad du kan tillföra företaget. Lyft fram dina kunskaper och jobbmässiga erfarenheter som är relevanta för tjänsten du söker.

I ditt personliga brev ska du också ta upp personliga erfarenheter som du kan ha användning för i jobbet, till exempel språkkunskaper eller om du är medlem i en förening. Avsluta brevet med en trevlig uppmaning, till exempel: ”Jag ser fram emot att få komma på en intervju och berätta mer om mig själv.”

 

Har du hittat en annons för ditt drömjobb? Då finns det smarta knep att ta till som gör att tjänsten blir din. Här är sju praktiska och enkla tips som ökar dina chanser att få jobbet du drömmer om.
Foto: Pixabay.com
Har du hittat en annons för ditt drömjobb? Då finns det smarta knep att ta till som gör att tjänsten blir din. Här är sju praktiska och enkla tips som ökar dina chanser att få jobbet du drömmer om.

3. Lyft fram det mest relevanta i ditt cv

Precis som med ditt personliga brev ska ditt cv vara välskrivet och anpassat efter jobbet du söker. Eftersom vissa arbetsgivare tittar på cv:t innan de läser det personliga brevet är det bra att inleda med en kort sammanfattning om dig själv, dina relevanta erfarenheter och vilka målsättningar du har. Lyft sedan fram dina senaste arbetsgivare, beskriv kortfattat vad de gör och vad du gjorde på företaget. Tänk på att berätta om dina arbetsuppgifter på ett sätt som är anpassat för den nya tjänsten du söker.

I ditt cv ska du också ange vilken utbildning du har samt om du andra erfarenheter som är relevanta för jobbet du söker, till exempel språkkunskaper och tekniska kunskaper. Och håll det kort – ett cv ska vara max en A4-sida långt.

4. Låt någon korrekturläsa din ansökan

När du har skrivit ditt personliga brev och ditt cv – låt någon läsa igenom det så att du kan rätta till stavfel eller syftningsfel. En välskriven ansökan ger ett professionellt intryck och ökar dina chanser att komma ett steg närmare ditt drömjobb.

”Att ha en bra jobbplattform underlättar mycket i vardagen”

5. Förbered dig inför intervjun

När du har blivit kallad till en anställningsintervju är det lätt att känna sig nervös. Ett bra knep för att bli förberedd inför mötet är att läsa på om företaget. Har de en klädkod som är bra att känna till? Vad är deras kärnverksamhet och vilka utmaningar står de inför?

Gör research på företagets hemsida, men även på sociala medier. När du kan mycket om företaget kan du ställa relevanta frågor under intervjun och kommer att framstå som insatt och påläst.

6. Se intervjun som ett trevligt första möte

Arbetsgivaren har läst ditt personliga brev och ditt CV och har kallat dig på intervju eftersom han eller hon ser dig som en intressant kandidat. Se inte anställningsintervjun som ett förhör utan som ett första möte där både du och din nya arbetsgivare har möjlighet att presentera er för varandra. Förutom att du kommer svara på arbetsgivarens frågor har du möjlighet att ställa frågor som du vill få svar på. Kom ihåg att lika mycket som arbetsgivaren vill ha en kompetent och duktig medarbetare vill du själv ha en bra arbetsgivare.

7. Följ upp efteråt

Någon dag efter anställningsintervjun kan du skicka ett mejl till arbetsgivaren där du tackar för möjligheten att få komma på intervju. Du kan också erbjuda dig att svara på ytterligare frågor. Det är en trevlig gest som visar att du är intresserad av tjänsten. Lycka till!

Mer info

Det här är Lokusjobb

• En jobbportal där du kan söka bland hundratals lediga tjänster över hela Sverige.

• Lokusjobb samlar platsannonser från ett 80-tal morgontidningar i Sverige på ett och samma ställe.

• Det är enkelt att söka bland lediga jobb utifrån dina valda kriterier.

• Du kan även lägga in bevakningar på olika tjänster i regioner som du är intresserad av eller spara intressanta annonser.

 

Visa mer...