Nyheter

Brutal serievåldtäktsman inför rätta

Brott Artikeln publicerades
Nu inleds huvudförhandling i rättegången mot en 40-årig man som ska ha kidnappat och våldtagit en 17-årig flicka under tre dagar. Arkivbild.
Foto: Filip Erlind/TT
Nu inleds huvudförhandling i rättegången mot en 40-årig man som ska ha kidnappat och våldtagit en 17-årig flicka under tre dagar. Arkivbild.

Den tidigare Kalmarbon åtalas för att ha kidnappat en 17-årig flicka som han drogat, hotat och misshandlat, sedan bundit och våldtagit upprepade gånger under en tre dagar lång färd från Örebro till Stockholm.

Den 40-årige mannen är sedan tidigare dömd för liknande grova sexualbrott. Nu börjar rättegången.

Enligt åtalet träffades 40-åringen och den då 17-åriga flickan i närheten av Örebro. Han försedde henne med narkotika och med hot och slag tvingade han med henne på en resa som varade i tre dagar och kom att präglas av våld, förnedring och grova sexuella övergrepp.

– Han har fört med henne genom olika områden och hela vägen fram till Stockholm. Jag gör gällande att han våldtagit henne fyra gånger på olika platser mellan Örebro och Stockholm, har åklagaren Christine Chi tidigare sagt till TT.

Under flykten till Sydostasien la 39-åringen upp bilder på sig själv på Instagram.
Foto: Privat
Under flykten till Sydostasien la 39-åringen upp bilder på sig själv på Instagram.

Våldtäkterna ska ha skett i en lada, i en övergiven stuga, på en offentlig toalett och på ett vandrarhem. I Stockholm lyckades flickan fly och kunde ta sig hem till sin familj som larmade polis.

I slutet av maj 2017 häktades han i sin frånvaro och efterlystes internationellt. Rykten på sociala medier gjorde gällande att han hade synts till på flera ställen i Kalmar kommun, där han tidigare hade varit bosatt, men den 8 juni greps han i Thailand och fördes till Sverige.

Enligt åtalet har han försökt hindra flickan från att polisanmäla övergreppen genom att hota att lägga upp fotografier och filmer av dem på nätet.

39-åringen har två gånger tidigare dömts till långa fängelsestraff för grova våldtäkter med inslag av våld och förnedring.

2009 dömdes han för bland annat våldtäkt efter att ha tagit med sig sin dåvarande flickvän och hennes två vänner på en vansinnesfärd genom Småland. Han band flickvännens händer bakom ryggen och hotade de andra kvinnorna med kniv. Vid fyra tillfällen stannade han på avskilda platser och förgrep sig på dem.

Han har även dömts för misshandel, olaga frihetsberövande och sexuellt utnyttjande av minderårig.

Läs mer:

Thailandsgripne Kalmarbon dömd för andra brott

Häktning hävd mot serievåldtäktsman

Serievåldtäktsman från Kalmar häktad

Serievåldtäktsman gripen i Thailand

Jagad våldtäktsman: "Jag är totalt gränslös"

Misstänkt serievåldtäktsman från Kalmar eftersöks