Nyheter

Här är nattens händelser

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

En personbil hamnade i diket längs E22, i höjd med Flivik.

I Helsingborg skadades en person skadades allvarligt i en kraftig explosion.

Småland

Singelolyckan längs E22:an i Oskarshamns kommun inträffade strax före klockan 03 och orsaken ska ha varit halka enligt polisen.

En person fick föras till sjukhus, med okända skador.

 

Sverige

En detonation inträffade vid 01-tiden i en fastighet i centrala Helsingborg. Det är oklart vad som exploderat men trapphuset fick kraftiga skador och enligt TT evakueras de boende från fastigheten.

En person fördes till sjukhus, med allvarliga skador.

 

Världen

Minst 14 människor har skjutits ihjäl av flera gärningsmän i delstaten Rivers i Nigeria, uppger en poliskälla för AFP. 12 personer har förts till sjukhus med skottskador.

De var på väg hem efter en midnattsmässa i en kyrka i staden Omoku. Motivet är oklart men polisen uppges söka efter "banditerna".

Det är det senaste i raden av våldsdåd i den oljerika regionen, där det finns flera beväpnade och rivaliserande gäng som ofta har blodiga uppgörelser. (TT)

EU uppmanar Iran att garantera medborgarnas rätt att protestera efter de blodiga regimkritiska demonstrationerna i landet.

"Vi har varit i kontakt med de iranska myndigheterna och vi förväntar oss att rättigheten till fredliga demonstrationer och yttrandefrihet kommer att garanteras", säger en talesperson för EU:s utrikeschef Federica Mogherini i ett uttalande.

EU kommer att fortsätta följa utvecklingen. Protesterna började i torsdags. (TT)