Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Man gripen efter brand i Ankarsrum. En till sjukhus efter viltolycka nära Tvärskog.

Småland

Larmet om branden i en föreningsbyggnad i Ankarsrum kom strax före klockan 02. Räddningstjänsten skickades till platsen efter att att branden upptäckts av polis.

Den misstänkte mannen har förhörts under natten. Ingen person ska ha skadats i samband med branden.

Byggnaden ska ha varit helt övertänd. Polisen arbetar efter rubriceringen mordbrand alternativt skadegörelse.

En personbil var inblandad i en trafikolycka med ett rådjur öster om Tvärskog på natten till lördagen. Föraren ska ha väjt rådjuret. Bilen ”blev skrot” och behövde bärgas, enligt polisen.

En person har förts till sjukhus, uppger SOS Alarm, och ska ha klagat på nacksmärtor, enligt Kalmarpolisen.

Vid 01-tiden åkte polis till Husängsvägen i Kalmar där någon ska ha slagit sönder ett hänglås hos ett företag. Polisen uppger att det är oklart om man varit inne i lokalen, vilket man dock har varit i en container.

Pressbyrån vid resecentrum i Växjö utsattes för ett rån vid 23-tiden på fredagskvällen.

– Tre gärningsmän tilltvingade sig cigarettpaket. Personalen försöker ta tillbaka dem, men man sätter sig i motvärn och sticker från platsen, säger Per Bergendahl, jourförundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Det handlar om ett tiotal cigarettpaket som stals. Ingen person ska ha skadats fysiskt i samband med händelsen, enligt polisen.

Strax efter klockan 01 larmades polis om en misstänkt misshandel på ett uteställe vid Stortorget i Växjö. En man ska ha blivit slagen av en okänd person. Polisen uppger att han blödde på näsan.

En person saknas efter att räddningstjänsten ryckt ut till en villabrand i Rosendal strax utanför Vetlanda.

Larmet nådde räddningstjänsten vid halv fem på morgonen och när den första styrkan kom till platsen var huset redan övertänt.

– Det vi vet är att en person saknas. Vi vet inte var den befinner sig, säger Caroline Carlheim, insatsledare vid Höglandets räddningstjänstförbund.

Det var en granne som slog larm om eldsvådan i villan som ligger enskilt till. Även om manskapet förhållandevis snabbt fick kontroll över eldsvådan så bedömer Carlheim att eftersläckningsarbetet kommer att ta en stor del av lördagen i anspråk.

– Branden är relativt nedsläckt, men det finns fortfarande glödbränder, säger hon. (TT)

Sverige

En 47-årig man misstänks för misshandel, olaga hot och skadegörelse efter en händelse vid ett asylboende i Bromölla. Mannen, som bor nära boendet, greps av polis klockan 02.31.

– Han slår bland annat sönder ett fönster i en dörr med någon form av baseballträd eller stålpinne. Blodvite har uppstått då en person stod på andra sidan dörren, säger Christer Nilsson, jourförundersökningsledare vid polisen i sydvästra Götaland.

Två personer har knivskurits på Götgatan på Södermalm i centrala Stockholm. En person larmade klockan 03.45 om att en skadad person låg ner vid platsen.

En av de skadade blev knivhuggen i buk och ben, medan en annan skadades lindrigare och kunde lämna sjukhuset.

– Det finns ett signalement på tre personer som varit på plats, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen. (TT)

Världen

Minst en demonstrant har dödats och över 20 skadats i nya sammandrabbningar mellan polis och oppositionsanhängare i Honduras.

Regeringen utlyser nu undantagstillstånd för att få kontroll på de oroligheter som blossat upp efter presidentvalet.

Den utdragna rösträkningen i Honduras skulle ha varit klar på fredagskvällen, lokal tid. Men oppositionens protest satte stopp för det, meddelar landets valmyndighet. (TT)