Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Dubbla olyckor på E4 nära Markaryd. Rattfylleri i Västervik.

Småland

En personbil åkte i diket på E4 söder om Markaryd vid 23-tiden på tisdagskvällen.

Två timmar senare kom larm om en lastbilsolycka på E4 norr om Markaryd.

– Det har varit halt på vägarna nu under natten, säger Michael Johansson, insatsledare vid Markaryds räddningstjänst.

Ingen person ska ha skadats vid olyckorna. Lastbilen ska ha dragit ner stolpar i mitträcket och åkt därifrån. Polisen rubricerar händelsen som smitning från trafikolycka.

Vid klockan 02.30 stoppade polis en 25-årig bilförare vid Almvik i Västerviks kommun. Mannen misstänks för rattfylleri efter att ha blåst positivt. Han saknade även körkort och misstänks för grov olovlig körning.

Strax efter klockan 02 skickades polis till Bergendahlska gården i Växjö. Någon eller några ska ha brutit upp ett fönster och tagit sin in. Det är oklart om, och i så fall vad, stulits.

Sverige

En man har attackerats med kniv på ett asylboende i Grums. En man i 20-årsåldern har gripits, misstänkt för försök till grov misshandel.

– Målsäganden har lättare knivskador. Men man tror att han har försökt att göra mer skada och därför är det grovt, säger Per Vikman, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen, till Värmlands Folkblad.

Larmet kom strax före klockan 01. Den skadade är förd till sjukhus. (TT)

Världen

Demokraten Doug Jones segrar över kontroversielle republikanen Roy Moore i Alabamas val till USA:s senat.

– Det är en stor chock. Alabama är en av de mest republikanska delstaterna i landet, säger statsvetaren Chris Galdieri.

Moore har dock ännu inte erkänt sig besegrad. (TT)

Fem personer har omkommit i en brand i Kinas huvudstad Peking, uppger landets regering.

Branden orsakades enligt räddningstjänsten av en elcykel. Ytterligare åtta personer skadades och fördes till sjukhus utan livshotande skador.

I november inledde staden en 40 dagar lång specialinsats inriktad på brandsäkerhet och byggnadssäkerhet, efter att 19 personer omkommit i en lägenhetsbrand. Nästan alla var migranter. (TT)

Ett skalv med magnituden 5,9 inträffade vid lunchtid i den iranska provinsen Kerman, rapporterar landets seismologiska myndighet. Endast mindre skador har rapporterats efter skalvet, där 18 människor skadades i byarna Hejdak och Ravar.

Äldre byggnader i sex byar skadades av skalvet, som hade sitt centrum drygt 5 mil norr om provinsens huvudstad Kerman, som har mer än en halv miljon invånare.

Senare under dagen rapporterades tiotals andra skalv i regionen. Ett av dem var större med magnituden 6,0 på tio kilometers djup i samma område. Det drabbade ett område runt 6,5 mil från Kernan. (TT)