Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Man allvarligt stickskadad och rånad på bil. Bilbrand och butiksinbrott i Växjö.

Kronoberg

En man i 20-årsåldern ska ha blivit knivskuren och tvingad att lämna ifrån sig bilen han körde sent på tisdagskvällen.

Polisen larmades om händelsen vid Grand Samarkand i Växjö klockan 23.40 på tisdagskvällen. Tre personer ska ha deltagit vid brottet som rubriceras som grovt rån. Men ingen har gripits.

Den utsatte mannen ska ha fått flera hugg med någon form av stickvapen och fördes till sjukhus med ambulans.

– Han är allvarligt skadad, men inte livshotande, säger Anna-Karin Davidsson, jourförundersökningsledare vid Växjöpolisen.

Bilen är inte hittad tidigt på onsdagsmorgonen.

En personbil brann på Norremark i Växjö. SOS Alarm fick uppgift om branden vid Norra industriområdet klockan 03.44. Räddningstjänsten åkte till platsen och släckte bilen som ska ha brunnit kraftigt.

Polis skickades också dit. Det var ingen spridningsrisk till andra bilar eller till byggnader, enligt räddningstjänsten.

Bilen blev helt utbränd, enligt fotograf på plats.

En blomsterbutik på Gamla Norrvägen i Växjö ska ha utsatts för inbrott under natten till onsdagen.

Polisen larmades om händelsen klockan 03.19. Uppgifter gör gällande att två bilar kommit till platsen varpå tre personer hoppat ur dem och tagit sig in i butiken.

– Man har fått med sig lite växelpengar och trisslotter, säger Anna-Karin Davidsson, jourförundersökningsledare vid Växjöpolisen.

Sverige

En man har knivskurits i Arlöv utanför Malmö, enligt Skånepolisen. Mannen har förts till sjukhus med oklara skador.

Larmet kom in strax efter klockan 03. Mannen, som är i 50-årsåldern, hittades utomhus.

– Vi har hittat en brottsplats som vi har undersökt och spärrat av, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl i polisregion Syd.

Polisen uppger att mannen ska blivit upplockad i en bil. Två för honom okända män ska ha gjort det i Malmö ungefär två timmar innan knivskärningen ägde rum. Brottsrubriceringarna är människorov och grov misshandel.

På onsdagsmorgonen är ingen gripen. (TT)

En villa norr om Bromölla brann i natt och kommer inte att kunna räddas, enligt räddningstjänsten. Inga människor har skadats, men tre hundar har brunnit inne.

– Det blir förmodligen en totalskada, säger Johan Sjöberg, inre befäl vid räddningstjänsten.

Larmet om att det brann i huset kom in strax efter klockan 22, skriver Kvällsposten. Det är oklart vad som orsakat branden. (TT)

Världen

Ett febrilt sökande fortsätter efter jordskalvet i Taiwan. Minst 149 personer saknas efter att bland annat ett hotell och ett flerfamiljshus rasat.

Minst fyra människor har konstaterats döda och 225 har skadats i skalvet, som inträffade strax före midnatt lokal tid. Människor från Japan, Tjeckien och Fastlandskina finns bland de skadade.

Regeringen varnar för att efterskalv med magnituden 5,0 kan drabba ön de närmaste två veckorna.

Räddningsarbetare söker igenom rasmassorna nära den populära turiststaden Hua-Lien. Många av de som saknas tros fortfarande sitta fast i byggnader, bland annat i ett militärsjukhus. (TT)

En palestinier som knivhuggit en säkerhetsvakt vid entrén till en israelisk bosättning sköts till döds på onsdagen, uppger israelisk militär.

Vakten fick lindriga skador vid bosättningen norr om staden Hebron. En annan säkerhetsvakt öppnade eld mot angriparen och dödade honom, enligt uttalandet.

I måndags knivskars en israel till döds nära en annan bosättning på Västbanken, runt 3,5 mil norr om Jerusalem. Israeliska säkerhetsstyrkor sökte efter gärningsmannen i staden Nablus sent på tisdagen, vilket satte i gång oroligheter där en palestinier dödades.

Spänningarna har ökat i de palestinska områdena sedan president Donald Trump den 6 december meddelade att USA erkänner Jerusalem som Israels huvudstad. (TT)