Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen utreder misstänkt mordförsök efter tisdagskvällen bråk i Kalmar där två personer skadades.

Kalmar län

Polisen uppgav under natten även att stick- eller skärvapen använts. Ingen person ska dock ha gripits.

Kronoberg

En pojke i 15-årsåldern har anhållits misstänkt för en grov misshandel i Alvesta på tisdagen.

Sverige

Ett tiotal dyra cyklar ska ha stulits vid ett inbrott hos Henrikssons cykel på Ramnaslätt i Borås under natten till onsdagen.

Det var vid klockan 02.40 som inbrottslarmet gick i flera sektioner hos företaget. När polis kom till platsen konstaterades att det varit inbrott.

En bil ska ha använts för att dra bort en del av butiken då man tog sig in.

– Man har tillgripit ett tiotal cyklar till ett värde av närmare 700 000 kronor, säger Edvard Berner, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Polisen har ingen misstänkt tidigt på onsdagsmorgonen.

– Tyvärr. Det går så snabbt när de gör de här tillgreppen. Trots att vi var på plats väldigt, väldigt snabbt så var vi tvåa, säger Berner.

En misstänkt explosion har rapporterats på en parkeringsplats i Uppsala, skriver Aftonbladet.

Polisen fick flera samtal om en hög smäll vid halv elva på tisdagskvällen och har spärrat av platsen.

– Att det har smällt är vi, och alla som ringt in, rörande överens om. Men varför och vem som orsakat det har vi inga uppgifter om än, säger Henrik Öhman RLC-befäl vid polisen.

Ett fordon har skadats men det finns inte några uppgifter om personskador. (TT)

En 69-årig kvinna gick vilse under en svamptur på Gotland på tisdagskvällen. Efter ett stort sökpådrag återfanns hon vid 04.30 på onsdagsmorgonen, skriver Aftonbladet.

– Flera av de som letade hade hört någon som ropade och hört hundskall, säger Anders Mattson vakthavande befäl vid polisen.

Kvinnan hade varit ute tillsammans med sina två hundar, skriver helagotland.se. Hon hörde vid 16-tiden av sig till en vän och en släkting och berättade att hon hade gått vilse.

Polisen sökte efter kvinnan med hjälp av hemvärnspersonal, en helikopter från sjöräddningen och hundar. Men svår terräng, dimma och lite vind gjorde att sökandet gick långsamt. (TT)

En hög smäll har hörts i Landskrona och polisen har hittat en parkerad bil med skador. Polisen misstänker att någon form av explosion har inträffat.

– Vi har hittat så pass mycket spår på platsen att vi tror att det rör sig om en banger. Det är tyvärr inte ovanligt, säger Fredrik Bratt vid polisen region Syd.

Larmet om explosionen på Östergatan kom klockan 22.22. Platsen är avspärrad i väntan på tekniker men skadorna på bilen uppges vara begränsade.

I nuläget har polisen inga misstänkta och ingen är frihetsberövad. (TT)

Världen

Sökandet efter hundratals saknade efter orkanen Michael fortsätter. En vecka efter att stormen förstört hela samhällen i Florida har 29 människor bekräftats döda.

Florida drabbades värst av Michael, som hade högsta uppmätta ihållande vindar på närmare 70 meter per sekund och är en av de värsta stormar som dabbat USA:s fastland.

20 av de omkomna befann sig i området Florida Panhandle, fem i Virginia, tre i North Carolina och en i Georgia. (TT)