Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter ,
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

Eventuell skottlossning mot par i lägenhet.

SMÅLAND

Ett par vaknade av att någon bröt sig in i deras hem i Oskarshamn. Eventuellt har ett skott avlossats.

Det var strax innan midnatt, natten mot torsdagen, som paret väcktes av att någon försöker ta sig in i lägenheten.

Sedan hörde de hur ett fönster krossades och en, eller två , gärningsmän kom in. Enligt polisens uppgifter har gärningpersonerna upprätt hotfullt mot paret. Eventuellt har även ett skott avlossats, men det är uppgifter som ännu inte kunnat bekräftats.

Ingen person kom till fysisk skada och gärningsmännen försvann från platsen. En teknisk undersökning ska genomföras under torsdagen på platsen.

Brottet är rubricerat som mordförsök.

Det har varit en mycket lugn natt i Kronobergs län, uppger polisen.

SVERIGE

En man i 20-årsåldern är förd till sjukhus efter att skott avlossats mot bilen han körde i Märsta under natten, skriver Aftonbladet.

– Bilen blev beskjuten på en väg under färd. Flera skott har träffat bilen, men inte föraren, säger Mats Almquist, vakthavande befäl vid polisregion Stockholm, till tidningen

Mannen träffades inte av skotten men slog i huvudet när han sedan kraschade med bilen.

Larmet om händelsen kom klockan 02.40.

Brottsplatsen är avspärrad och händelsen utreds som försök till mord. Ingen är tidigt på morgonen gripen. (TT)

Två män har anhållits för inblandning i en våldtäkt på en ung kvinna i Linköping i söndags.

En av dem, en 54-årig man, har begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt. Häktningsförhandling ska hållas under torsdagen vid Linköpings tingsrätt, skriver Corren.

Den andra mannen anhölls i tisdags. Åklagaren är i övrigt förtegen om ärendet. (TT)

 

VÄRLDEN

En amerikansk marinkårssoldat har räddats och sex saknas efter vad som beskrivs som en olyckshändelse vid lufttankning utanför Japan.

Det var ett stridsflygplan från USA:s marinkårsbas Iwakuni som skulle tankas av ett Hercules-plan natten till torsdagen, men uppenbarligen kolliderade då de två planen på något sätt.

Både japanska och amerikanska styrkor deltar i sökandet efter de sex saknade. Hur den uppfiskade soldaten mår är oklart. (TT)

Nu står det klart vilka som ska leda den amerikanska film- och tv-galan Golden Globe.

Det blir Sandra Oh och Andy Samberg som tillsammans står som värdar för galan, som äger rum den 6 januari.

"De tar med sig kvickheter, charm och stil till ett rum fyllt med det bästa som film och tv har att erbjuda. Jag är säker på att det blir en oförglömlig natt fylld av skoj", säger Paul Telegdy och George Cheeks vid NBC Entertainment i ett uttalande, enligt Variety.

Sandra Oh har huvudrollen i "Killing Eve" och Andy Samberg har bland annat setts i "Brooklyn nine-nine". Oh förärades också en egen Golden Globe 2006 för bästa biroll i en tv-serie för sin roll i "Grey's anatomy". (TT)