Nyheter

Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

Två personer avled efter en trafikolycka på riksväg 25. Brand i källare utanför Grimslöv.

SMÅLAND

Ett äldre par, en man och en kvinna, har avlidit efter en krock på riksväg 25 vid Örsjö.

Olyckan skedde vid 21-tiden på torsdagskvällen då en bilist körde in i sidan på bilen som paret färdades i. Paret blev allvarligt skadade och under natten berättade polisen i Kalmar att de avlidit. Anhöriga är underrättade.

Fyra personer var totalt inblandade i olyckan och polisen har beslagtagit de aktuella bilarna.

Under natten kom ett larm om ett rökfyllt hus utanför Grimslöv. Räddningstjänsten och ambulansen ryckte ut. Det visade sig vara en brand i källaren.

– Ägaren släckte själv branden. Vi kontrollerad och ventilerade ut röken från fastigheten, säger Magnus Månsson, insatsledare vid Värends räddningstjänst.

Ingen person ska ha kommit till skada och ambulansen lämnade platsen utan någon patient.

Vad som orsakat branden är okänt.

Även polis var ute på platsen men de misstänker inget brott.

SVERIGE

En man i 90-årsåldern har avlidit efter att ha blivit påkörd i en smitningsolycka i Helsingborg under torsdagskvällen, skriver Aftonbladet.

Larmet om att en fotgängare blivit påkörd kom strax före klockan 18. Mannen fördes till sjukhus med ambulans. Bilföraren lämnade bilen och flydde till fots.

– Vi har letat efter föraren med hund bland annat, men inget resultat, säger Paul Juhlin, vakthavande befäl vid polisen, till TT, på torsdagskvällen.

Bilen har tagits i beslag. Enligt polisen är den anmäld stulen. (TT)

En fastighet i Malmö spärrades av efter en skottlossning i natt, det skriver Sydsvenskan.

– Det man vet är att någon skjutit in genom fönstren, säger Lasse Brundin, inre befäl vid polisen i Malmö till tidningen.

Ingen person har kommit till skada. Händelsen rubriceras som mordförsök och ingen är gripen.

En villa i Svartå, i Värmland, har brunnit ner under natten. När räddningstjänsten kom till platsen hade det redan brunnit genom taket och de fick istället koncentrera sig på att skydda grannhusen.

Två personer har förts till sjukhus med lättare rökskador. Polisen har skrivit en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet och spärrat av adressen.

VÄRLDEN

Peru sällar sig till den skara av länder som förbjuder olika produkter av engångsplast. En ny lag i det sydamerikanska landet med 32 miljoner invånare slår fast att om tre år förbjuds all tillverkning, import, distribution och försäljning av plastpåsar och annat plastemballage som inte kan återvinnas.

"Denna kulturförändring hänger på våra dagliga val och övertygelse", skriver miljöminister Fabiola Muñoz på Twitter. (TT)

Heather Nauert, som nu är taleskvinna för utrikesdepartementet, blir USA:s nya FN-ambassadör. Det väntas president Donald Trump meddela på Twitter i dag, rapporterar Bloomberg och andra medier i USA.

Den nuvarande ambassadören Nikki Haley har sagt att hon lämnar posten vid årsskiftet.

Nauert är inte politiker, utan var tidigare tv-journalist på Fox News. Hennes utnämning behöver godkännas i kongressen. (TT)