Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

En man misstänks för grov kvinnofridskränkning.

SMÅLAND

En man i 50-årsåldern har under natten suttit gripen hos polisen i Växjö. Han är misstänkt för grov kvinnofridskränkning, vilket innebär upprepade brott mot en kvinna som han har en relation med.

Mannen greps efter att kvinnan i förhållandet själv larmade polisen. Han anhölls av åklagare efter förhör.

SVERIGE

Orkanstyrka har uppmätts på vindar under natten vid väderstationen i Stekenjokk i Jämtlands län, det skriver SVT nyheter.

Länsstyrelsen i Västerbotten har uppmanat invånarna att samla ihop det nödvändigaste och inte ge sig ut i onödan, när ovädret Jan dragit in över landet.

Bland annat bör man vara beredd på strömavbrott.

– Vi uppmanar bland annat till att knyta fast lösa föremål, tappa upp dricksvatten, köpa värmeljus och batterier samt ladda mobilen, säger kriskommunikatör Lilian Johansson till Västerbottens-Kuriren.

SMHI har utfärdat klass två varning för storm i Jämtland, Västerbotten och Norrbotten. (TT)

En man har anhållen misstänkt för mordförsök på en annan man, efter en händelse i Grimsta i västra Stockholm på torsdagskvällen.

– Det var något bråk mellan två personer. Sedan har något hänt som gör att man misstänker försök till mord. Jag vill inte gå in på detaljer, men målsägande är lindrigt skadad, säger Anders Mattsson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Mannen anhölls i sin frånvaro, men kunde senare gripas i Danderyd norr om Stockholm. (TT)

VÄRLDEN

Totalt 277 personer på ett av världens största kryssningsfartyg, Oasis of the Sea, har drabbats av ett utbrott av novovirus på en kryssning från Florida till Jamaica. Både passagerare och personal har insjuknat.

Fartyget har vänt tillbaka till Florida en dag tidigare än planerat och alla gäster får tillbaka de pengar de har betalat för resan, rapporterar CBS News.

Novovirus är ett väldigt smittsamt virus som orsakar den så kallade vinterkräksjukan. (TT)

Washington Post ska börja publicera debattinlägg och ledartexter på arabiska på en ny sajt. På så vis vill man nå ut till en ny målgrupp och bredda utbudet av oberoende röster i den arabiskspråkiga världen.

– Vikten av detta har blivit tydligare efter mordet på vår egen kollega Jamal Khashoggi, som såg ett väldigt tydligt behov av ett forum som detta, säger Fred Hiatt, redaktör för tidningens ledartexter.

Sajten ska publicera skribenter från hela världen, inklusive röster från Mellanöstern och Nordafrika, enligt tidningen.

Den saudiske journalisten Jamal Khashoggi, som skrev kolumner för Washington Post, mördades brutalt vid ett besök på det saudiska konsulatet i turkiska Istanbul i oktober. (TT)