Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

En olycka med en kranbil i Alvesta kommun, i övrigt har det var en lugn natt i Småland, enligt polisen i Kalmar och Kronoberg.

SMÅLAND

Väg 126 fick stängas av helt under natten med anledning av en singelolycka vid Vislanda.

Larmet om en olycka med en lastbil kom in till SOS vid klockan ett. Räddningstjänst, ambulans och polis ryckte ut till platsen.

– Det är en kranbil som har kört in i en överhängande vägskylt, säger Sofie Särbring, inre befäl vid polisen.

Det enda som kom till skada var vägskylten och ambulansen kunde lämna platsen utan någon patient. Vägen fick dock stängas av helt i ungefär en timme medan räddningstjänsten röjde på olycksplatsen.

SVERIGE

Vänsterpartiets partistyrelse har fattat ett beslut om partiet ska rösta nej eller släppa igenom S-ledaren Stefan Löfven som statsminister i onsdagens omröstning, erfar TT.

Beskedet kommer att lämnas på måndagsmorgonen av V:s partiledare Jonas Sjöstedt.

En källa säger att beslutet nu är fattat, men det är fortfarande okänt vad det landade i. Enligt tidigare uppgifter till TT kunde det luta åt ett nej.

I en skriftlig kommentar efter Liberalernas ja till att släppa fram Löfven förklarade V att det var dags för den interna processen i partiet.

Skulle V rösta aktivt nej till Löfven i statsministeromröstningen stoppar det honom, förutsatt att M, KD och SD röstar nej. (TT)

En man har förts till sjukhus efter att det arbetsfordon han satt i blivit påkört av en buss. Mannen föll 4–5 meter mot marken i krocken, uppger polisen för Aftonbladet.

Olyckan inträffade i centrala Stockholm klockan 02.38.

– Det har varit rörigt på platsen. Det var ett arbete där mannen skulle plocka ner julbelysning från Kungsgatan. Fordonet stod på trottoaren och kranarmen var utfälld över vägen. Då har bussen kört på kranen, säger Mikael Pettersson vid polisen, till tidningen.

Bussen skadades i olyckan och har bärgats från platsen. Mannens skadeläge är okänt. (TT)

Under strålande sol gjorde Rebecca Peterson debut i Australian Open mot rumänskan Sorana Cirstea.

Efter ett trevande första set dominerade svenskan och vann till slut matchen med 6–4, 6–1.

– Det var en tuff match, säger hon till TT.

(TT)

VÄRLDEN

Den svarta låda som innehåller inspelningarna från cockpit i det Lion Air-flygplan som kraschade i Indonesien i oktober i fjol har hittats. Den har ännu inte tagits upp till ytan.

Jakten på en andra svarta låda har varit intensiv. Utredarna hoppas kunna fastställa vad som hände i olyckan när de får höra piloternas samtal.

Samtliga 189 ombord omkom när Lions Airs flight JT610 från Jakarta störtade i havet minuter efter start 29 oktober 2018. (TT)

Premiärminister Theresa May väntas under måndagen säga att det är mer troligt att Storbritannien inte lämnar EU än att det blir en avtalslös brexit.

Hon varnar parlamentsledamöterna för att det skulle gå mot britternas önskan.

Theresa May ska under måndagen hålla ett tal inför fabriksarbetare i Stoke-on-Trent. Enligt de delar av talet som offentliggjorts i förväg kommer hon då säga att det, baserat på förra veckans händelser, är mer troligt att parlamentet stoppar Brexit helt än att de tillåter en hård Brexit utan avtal, som skulle kunna slå hårt mot britternas ekonomi.

"Det finns de i Westminster som skulle vilja förhala eller till och med stoppa Brexit och som kommer att använda alla medel de har att tillgå", står det enligt uppgift i talet.

Talet hålls dagen innan det brittiska underhuset ska rösta om det utträdesavtal May har förhandlat fram med EU. Som det ser ut i nuläget väntas hon förlora omröstningen. (TT)