Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

En till sjukhus efter älgkrock nära Eriksmåla. Bilkrock i Ljungby med en person till sjukhus.

Kalmar län

Sent på söndagskvällen inträffade en viltolycka med personbil på riksväg 25 öster om Eriksmåla.

Larmet om olyckan vid Algutsboda kom klockan 23.27. Räddningstjänst, ambulanspersonal och polis skickades till platsen där en bil och en älg ska ha krockat.

Föraren var ensam i bilen, enligt Trygghets- och larmcentralen i Kalmar. Hen fördes till sjukhus med ambulans.

Trafikverket meddelade att vägen stängdes av. Den beräknades öppnas igen klockan 00.20.

Därefter ska det ha varit begränsad framkomlighet på platsen och Trafikverket räknade med att arbetet där skulle vara färdigt klockan 00.45.

Polisen rapporterar även om två trafikolyckor i länet, men utan skadade personer.

Kronoberg

Två personbilar ska ha krockat på Stensberg i Ljungby tidigt på måndagsmorgonen. Larmet om olyckan i korsningen mellan Ängsgatan och Torsgatan kom klockan 05.26.

Räddningstjänst och två ambulanser skickades till platsen. Endast den ena ambulansen har tagit med patient, så med största sannolikhet handlar det om en person som förts till sjukhus, enligt SOS Alarms händelseinformation.

Polisen rapporterar om två viltolyckor i länet under natten, dock utan uppgivna personskador.

Sverige

En explosion har inträffat i Flemingsberg i Huddinge kommun, söder om Stockholm. Räddningstjänst och polis larmades klockan 01.24 om en händelse vid en pizzeria och en bensinmack.

– Vi fick in flera samtal om att någonting smällt i området. Vi har spärrat av området och inväntar tekniker och nationella bombskyddet, säger Stockholmspolisens vakthavande befäl Anders Mattsson till TT klockan 02.20.

Klockan 04.30 pågick fortfarande teknikernas undersökningar, skadornas omfattning var inte helt fastställda.

– Vi har inte någon ny information att berätta om, säger Anders Mattsson.

Inga personskador har rapporterats. (TT)

Tre personer fick föras till sjukhus efter ett bråk i Linköping sent på söndagskvällen.

– Det har varit ett större bråk med ganska många inblandade. På platsen hittade vi tre skadade personer, säger Tor Sevelius, vakthavande befäl vid polisen i region Öst, till Aftonbladet.

De tre är män i 20-årsåldern, ingen av dem ska ha livshotande skador. Enligt Corren kommer polisen att upprätta flera anmälningar om misshandel. (TT)

Världen

Drygt tre fjärdedelar av de omkring 48 miljoner som drabbades av det massiva strömavbrottet i Argentina och Uruguay har nu fått strömmen tillbaka.

Det var första gången som lejonparten av Argentina, liksom Uruguay, drabbades av ett så omfattande avbrott.

– Vi har inte mer information just nu om orsaken. Vi utesluter inga möjligheter, men en cyberattack är inte bland huvudalternativen vi tittar på, säger Argentinas energiminister Gustavo Lopetegui. (TT)

Protestledaren Joshua Wong har släppts ut ur fängelset i Hongkong.

Wong var en av ledargestalterna under protesterna 2014, där demonstranterna emotsatte sig inskränkningar i det lokala valsystemet. Han har suttit i fängelse i två omgångar. (TT)

Huawei förväntar sig ett jätteras när det gäller den internationella försäljningen av mobiltelefoner, rapporterar Bloomberg.

Nyhetsbolagets källor uppger att den kinesiska teknikjätten räknar med ett tapp på 40–60 procent, eller lika många miljoner exemplar, efter att USA svartlistat bolaget.

Stormodellen Honor 20 börjar säljas i Europa den 21 juni, men Huawei uppges vara beredd att dra ner på leveranserna om försäljningen blir lika dålig som befarat. Honor 20 är utrustat med Googles Android 9-operativsystem. Men USA:s svartlistning innebär att uppdateringar till systemet uteblir, vilket drabbar flera viktiga appar. (TT)