Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen fick stopp på en bil som färdades i fel riktning på E4:an, i höjd med Markaryd.

Efter branden i Hässleholm räknar Trafikverket med tågstopp i flera dygn, vilket berör bland annat resenärer på Markarydsbanan.

Kronoberg

Vid 01-tiden på torsdagen fick polisen rycka ut till E4:an, i höjd med Markaryd, sedan det kommit in rapporter om en personbil som körde på fel sida av vägen. Man lyckades stoppa färden och ingen person kom till skada. Föraren misstänks för grov olovlig körning samt vårdslöshet i trafik.

Under natten meddelade Trafikverket att onsdagens brand i ett gammalt lokstall i Hässleholm har gett omfattande skador på bland annat spår och kontaktledningar. Detta påverkar alla tåg som går via anläggningen, däribland Markarydsbanan. Prognosen i nuläget är att trafiken kan komma igång tidigast på måndag.

Kalmar län

Räddningstjänsten larmades om en brinnande personbil på Bragegatan i Kalmar vid 02-tiden. När man kom fram till platsen var bilen, som stod parkerad under en bro, fullt övertänd. Ingen person kom till skada, polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand.

Sverige

Sent på onsdagskvällen larmades polisen om en skottlossning i centrala Borås. En man, som blivit skjuten i benet, fick föras till sjukhus. Skadorna ska ej vara livshotande.

Ingen misstänkt har gripits.

Polisen i Östersund grep under onsdagsförmiddagen en man i en bil, efter larm om att han betett sig underligt.

Det som först såg ut som en trafikförseelse ändrades successivt och på kvällen anhölls mannen, misstänkt för förberedelse till mord, skriver polisen på sin sajt.

Den ändrade brottsrubriceringen beror på inkomna uppgifter och beslag som gjordes i bilen, enligt polisen, som med hänvisning till att utredningen är i ett känsligt läge inte vill lämna ytterligare information om händelsen. (TT)

Världen

Minst sex poliser har skjutits av en gärningsman som förskansat sig i en bostad i Philadelphia i USA.

Det började med ett larm för att gripa en person misstänkt för narkotikabrott i en bostad, uppger CBS Philly , vid 16.30 lokal tid. Någonting gick dock fel och en gärningsperson öppnade eld.

Enligt lokala medier hamnade flera poliser i en låst situation inne i huset, eventuellt ihop med några misstänkta de tänkte gripa. Det beskrevs som en befarad gisslansituation.

Sent på kvällen lokal tid meddelar polisen att en specialinsatsstyrka, Swat, lyckats få ut två poliser ur byggnaden. Kort därefter kom beskedet att den misstänkte gärningsmannen gripits. (TT)

Den iranska oljetanker som beslagtogs av Storbritannien i juli ska släppas i dag, uppger The Sun, med hänvisning till källor nära Gibraltars regeringschef Fabian Picardo.

Han uppges vara nöjd med ett besked att fartyget Grace 1 ej längre ska till Syrien. Råoljehandel med Syrien är ett brott mot EU-sanktioner, och angavs som anledning till beslaget.

Iran svarade genom att lägga beslag på brittiskregistrerade fartyget Stena Impero, som ägs av Stena Bulk. (TT)