Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades

En natt utan några större nyhetshändelser i Växjö län och Kalmar län.

Sverige

En svensk man har utvisats från Thailand till USA där han har åtalats för investeringsbedrägeri i hundramiljonersklassen, enligt amerikanska justitiedepartementet.

45-åringen åtalades av USA i juli, men det är först nu han har utvisats från Thailand där han bor.

Enligt misstankarna har mannen lurat investerare på motsvarande 100 miljoner kronor. Svensken övertygade investerare att satsa pengar på värdepapper som skulle ge en utdelning på 1,5 kilo guld per 1 000 investerade kronor. (TT)

En man i 25-årsåldern har skottskadats utanför en livsmedelsbutik i stadsdelen Biskopsgården i Göteborg. Skottlossningen inträffade på vid 21-tiden på tisdagen och hördes av många.

– Flera inringare berättade att de hört flera skott vid Länsmansgården. En man har förts till sjukhus, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

Den skadade mannen, som var vid medvetande när han hittades, ska förhöras på sjukhuset. (TT)

Världen

Syrisk militär säger att man har skjutit ner flera robotar i närheten av Damaskus, vilka man uppger hade avfyrats från Israel.

"Klockan 01.20 (00.20 svensk tid) på onsdagen riktades flera robotar från israeliska krigsflygplan mot Damaskusområdet", skriver den statliga nyhetsbyrån Sana och hänvisar till militära källor.

"Vårt luftförsvar konfronterade den tunga attacken och stoppade de fientliga robotarna och kunde förstöra de flesta av dem innan de nådde sina mål”. (TT)

25 migranter har hittats i en nedkyld container på en färja på väg från Nederländerna till Storbritannien, samtliga vid liv. Färjan återvände efter fyndet till Vlaardingen i Nederländerna.

Migranterna har undersökts av läkare på plats och minst två personer har förts till sjukhus för att behandlas för möjlig hypotermi.

Föraren av den lastbil som hade kört containern till färjan har gripits. Migranternas nationaliteter är ännu inte fastställda. (TT)