Knivhögg polis i halsen – döms till fängelse

Brott Artikeln publicerades
En man i 50-årsåldern döms i Göteborgs tingsrätt bland annat för att ha knivhuggit en polis. Arkivbild.
Foto: Björn Larsson Rosvall / TT
En man i 50-årsåldern döms i Göteborgs tingsrätt bland annat för att ha knivhuggit en polis. Arkivbild.

En man i 50-årsåldern som misshandlade sin sambo med ett basebollträ och knivhögg en polis som försökte ingripa har dömts till nio års fängelse. Händelserna inträffade i Angered på midsommardagen sedan mannens son larmat polisen efter att pappan sms:at en bild på mammans blodiga ansikte, skriver Göteborgs-Posten.

När polisen anlände till parets bostad gick mannen omedelbart till angrepp mot en av poliserna och knivhögg honom flera gånger i halsen och nacken. Därefter närmade han sig de andra poliserna. En av dem drog sitt tjänstevapen och sköt mannen i bröstet. Den blödande kvinnan hittades sedan i sovrummet.

Den knivhuggne polisen fick livshotande skador eftersom en blodåder i ena armen blev avskuren, och har fått fysiska och psykiska men efter händelsen.

Den dömde mannen har varken erkänt eller förnekat brott då han saknar minnesbilder av händelsen eftersom han var påverkad av alkohol och tabletter.

Tingsrätten i Göteborg bedömer att mannen agerat planerat och medvetet och dömer honom till fängelse för försök till mord, grov misshandel, olaga hot och grovt hot mot tjänsteman.