Nyheter

Ny brand i Emmaboda - ladugård eldhärjad nära bostadshus

Skallebo Artikeln publicerades
Så här såg det ut vid brandplatsen på torsdagsmorgonen.
Foto: Peter Lejon
Så här såg det ut vid brandplatsen på torsdagsmorgonen.

Det har brunnit på nytt i Emmabodatrakten. Tidigt under torsdagsmorgonen brann en ladugård ner till grunden. Byggnaden stod mitt i byn Skallebo med bostäder i närheten, men inga personer ska ha kommit till skada.

Det var vid halv fem på torsdagsmorgonen som det kom ett larm om en brand i en ladugård i Skallebo. Räddningstjänst, ambulans och polis kallades till platsen.

Enligt SOS alarms händelseinformation brann det med öppna lågor.

– När vi kom fram till platsen var byggnaden nästan nerbrunnen. Enheter från Emmaboda och Långasjö är kvar på platsen och kontrollerar branden, men det är lugnt på platsen, säger Jakobine Fredskov, larmoperatör i Kalmar vid 05.40.

Ladugården låg mitt i byn med bostadshus mycket nära.

Emmaboda har under de senaste veckorna drabbats av flera anlagda bränder. Det är i nuläget för tidigt att säga om även branden i Skallebo kan ha varit anlagd. Enligt personer på brandplatsen med kännedom om ladugården ska den ha varit utrustad med ett elskåp. Flera av de tidigare bränderna har startat i byggnader utan ström, vilket fått polisen att snabbare misstänka att ett brott legat bakom.

– Vi har skickat en polispatrull till platsen för att undersöka om det kan röra sig om något brott, säger Henrik Johansson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Ulf Martinsson leder utredningarna av bränderna i Emmaboda.
Foto: SUVAD MRKONJIC
Ulf Martinsson leder utredningarna av bränderna i Emmaboda.

Den tekniska undersökningen på platsen kommer att få vänta till fredagen när resterna av ladugården svalnat. Inledningsvis har en anmälan om skadegörelse skrivits.

Ulf Martinsson leder utredningarna av bränderna i Emmaboda. Han uppger att många tips har kommit in från allmänheten, men är i övrigt fåordig om polisens arbete.