Målraketen känner stödet i nya Chelsea

Fotboll Artikeln publicerades
Chelseas Tammy Abraham firar mål och seger efter Champions League-mötet med Lille. Arkivbild.
Foto: Michel Spingler/AP/TT
Chelseas Tammy Abraham firar mål och seger efter Champions League-mötet med Lille. Arkivbild.

Stjärnorna tänds en efter en i nya, unga Chelsea.

Forwardssensationen Tammy Abraham har petat VM-guldforwarden Olivier Giroud, men tackar honom för lyftet:

Tammy Abraham, 22 år, Mason Mount, 20 och Fikayo Tomori, 21, är några av de unga, nya Chelseastjärnorna som slagit igenom i inledningen av säsongen och alla tre tog plats i den engelska EM-kvaltruppen senast.

Nu ställs de i ett intressant Champions League-möte med ett Ajax som för de allra flesta är skolboksexemplet på hur man förädlar talang.

Den nederländska klubben gick till semifinal i Champions League förra säsongen och leder grupp H före just Chelsea när nu lagen möts två gånger i rad i CL, i Amsterdam på onsdagen och på Stamford Bridge den 5 november.

– De här två matcherna mot Ajax blir väldigt stora utmaningar eftersom de är så bra. Sättet deras lag har utvecklats på och hur de spelar fotboll kommer att bli ett viktigt test för oss, säger managern Frank Lampard till Chelseas webbplats.

Öser in mål

Den förre storspelaren har gett de unga spelarna chansen från början av säsongen.

De har tagit chansen. Tammy Abraham har öst in nio mål på tolv matcher i liga och cup och är en av anledningarna till att Londonlaget ligger fyra i Premier League trots transferstopp och att stjärnan Eden Hazard lämnade för Real Madrid. Efter en vinglig start på säsongen har laget nu fem raka segrar i liga och cup.

Tammy Abrahams framgångar har kommit på bekostnad av veteranen Oliver Giroud som bara spelat två matcher från start, men Abraham hyllar den franske stjärnan för hans stöd.

Hyllar Giroud

Framför allt efter att Abraham missade den avgörande straffen i Supercupen mot Liverpool i augusti.

– En av de allra bästa sakerna med Chelsea är, trots konkurrensen, att vi alltid stödjer varandra. Han har varit ett stöd för mig ända sedan jag kom tillbaka till Chelsea (från utlåning i Aston Villa) och speciellt efter Liverpoolmatchen. Han var den förste som lade armen runt mig och pratade med mig, säger Abraham till Evening Standard.

Chelseas satsning på de unga är nödvändig efter Fifa-straffet som gör att laget inte får värva under två transferfönster, men Abraham tror att de unga hade fått chansen ändå under Chelseaikonen Lampard som tog över i somras.

– Det pratas mycket om transferstoppet, men Frank Lampard är sån att han alltid trott på oss unga. Även när han spelade brukade han och John Terry komma över och prata med oss.