Nyheter

Nu kan du äntligen läsa nyheterna i vår app!

Krönika Artikeln publicerades
Östra Småland/Nyheternas chefredaktör Gunilla Persson.
Östra Småland/Nyheternas chefredaktör Gunilla Persson.

Allt fler läser Östra Småland och Nyheterna digitalt. Under det här året har vi fördubblat trafiken till ostrasmaland.se. och nyheterna.net. Det har vi gjort med journalistik som engagerar, med gott humör och envetet arbete.

Våra digitala plattformar gör det möjligt för vem som helst att ta del av vår lokala journalistik var som helst. Vi har aldrig nått ut till så många som i dag, via papperstidningen, e-tidningen och sajten ostrasmaland.se och nyheterna.net.

Nu tar vi ett steg till och erbjuder dig som prenumerant att läsa oss i nyhetsappen MinÖstraSmålandNyheterna.

Där får du snabbt en överblick över dagens viktigaste händelser, de senaste nyheterna, reportage med extra skön läskänsla och de där texterna om lokalsamhället som du vill ha kännedom om.

Du kan hur lätt som helst ställa in dina egna val, och bli din egen nyhetschef, så du får ett flöde av de nyheter du inte vill missa, om det så är sport eller brott, ledare eller livsstil. Kanske är det allt det där.

Varje dag ger vi dig en utgåva där vi samlar några av dagens mest spännande artiklar som vi tror kan intressera dig.

De största nyheterna meddelar vi dig via en ”push” i appen - om du vill, alltså.

Kort sagt, det där med appen är både enkelt och smidigt. Ladda ner den direkt! Testa!

Varför satsar vi på en app? Jo, för att allt fler efterfrågar smidiga digitala lösningar. I alla åldrar och generationer.

Det är av största vikt för samhället och demokratin att människor med rösträtt, i alla åldrar, har kunskap om vad som sker i staden eller byn där vi bor. Hur ska vi annars kunna samlas i samtal eller ställa krav på våra folkvalda?

Vad gör vi med papperstidningen då? Den fortsätter vi producera precis som vanligt. Den kommer som vanligt i brevlådan sex dagar i veckan, och som digital e-tidning på söndagar.

Vi vet att den är uppskattad och det finns ingen anledning att ändra på ett fungerande koncept.

Östra Småland fyller 90 år i år och Nyheterna 95 år. Det är både gammalt och ungt på samma gång. Gammalt eftersom 90 och 95 är en ansenlig massa år, ungt eftersom den svenska tryckfrihetsförordningen är från 1766.

Trots våra 90 och 95 år på tidningsnacken känner vi oss i förvånansvärt fin form och vi ser fram mot ett hejdundrande 100-årskalas.

Men du kan redan nu fira med oss genom att titta in på appen - och om du känner dig generös kan du ju dela innehållet med en lokaltidningsfattig ungdom i din närhet.