Rangers bröt den negativa trenden

Ishockey Artikeln publicerades
New York Rangers målvakt Henrik Lundqvist räddar ett skott från Buffalos Sam Reinhart, en av svenskens 31 räddningar i matchen.
Foto: Kathy Willens/AP/TT
New York Rangers målvakt Henrik Lundqvist räddar ett skott från Buffalos Sam Reinhart, en av svenskens 31 räddningar i matchen.

Med Henrik Lundqvist tillbaka i målet fick hemmapubliken i Madison Square Garden äntligen jubla över en seger för New York Rangers.

Efter fem vinstlösa matcher i rad och nästan tre veckor sedan senaste segern kunde New York Rangers åter gå av isen som vinnare. Segersiffrorna mot Buffalo skrevs 6–2.

Rangers har flera gånger de senaste veckorna samlats för interna krissamtal, och de ser ut att ha hjälpt.

– Det är alltid viktigt att gå ut där och visa att det inte bara är tomt prat. Vi har haft en massa möten och tittat på mycket video, men i slutändan handlar det om vad man gör på isen, säger Henrik Lundqvist i omklädningsrummet efter matchen.

Buffalos Rasmus Dahlin blev något av en syndabock när han i mitten av första perioden schabblade i mittzon. Rangers Artemi Panarin snodde åt sig pucken och helt fri med Carter Hutton gjorde forwarden inget misstag.

1–0 blev 3–0 innan perioden var slut och det lyckades Buffalo aldrig hämta in, trots stort spelövertag hela mittperioden.

– Det är viktigt att veta hur man vinner matcher i den här ligan. Vi mötte laget med flest segrar hittills och när man möter de bästa lagen är det viktigt att inse att de inte är så mycket bättre, men de är smarta med pucken och utnyttjar sina lägen, säger Lundqvist.

– Vi kan matcha alla lag, vi måste bara lära oss att bli bättre och smartare med pucken och utnyttja lägena.

Det blev inga svenskmål i matchen, men Jesper Fast assisterade till två av Rangers mål och Marcus Johansson fick poäng för förarbetet till Buffalos tröstmål till 2–4.