Resmo kyrka blev till festlokal

Artikeln publicerades

Strax innan klockan tio på lördagskvällen var kyrkovaktmästaren för Resmo kyrka ute och gick med hunden.

- Han hörde kyrkklockor ringa och såg ljus i kyrkan. Han ringde pastorn och frågade om det var någon aktivitet där, men det skulle det inte vara. Då gick han dit och kunde konstatera att det varit folk inne i kyrkan, berättar polisens inre befäl Kent Andersson.

Polis tillkallades och på plats kunde man säkra spår efter personer som druckit öl och rökt inne i kyrkan samt tillgripit tre stolor, de band präster och diakoner bär kring halsen.

- På gatan utanför anträffades tre ungdomar som gick och drack öl. De blev misstänkta. Det visade sig att ungdomarna höll till i en stuga i närheten och när vi gick dit hittades en fjärde misstänkt.

I stugan fanns även stulet gods. De fyra ungdomarna togs till polisstationen i Kalmar för. Då de var rejält berusade kunde de inte höras förrän efter tillnyktring.

- De har medgivit att de varit där men de har lite olika versioner om hur de kommit in.

Samtliga misstänkta, två kvinnor och två män, är födda i början av 90-talet och hemmahörande i Emmaboda. Ungdomarna, som släpptes efter förhör, är inledningsvis misstänkta för skadegörelse och stöld.