Sommar är kärlek

Artikeln publicerades

Eller rusar för att köpa nya. Från dunjacka, tjocktröja och jeans hoppar folk glatt i sina halvlånga shorts, färgglada t-shirts och blommiga sommarklänningar. Att det regnar och är svinkallt halva dagen är det ingen som bryr sig om.

 

Uteserveringar proppas fullapå två röda och det dricks kallt rosévin. Man ser killar med knallröd bonnabränna och tjejer med knallröda ansikten så när som på runt ögonen där de flashiga solbrillorna suttit. För pressa måste man så fort solen är framme. Att man ser ut som en kräfta sen på lördagskvällen när man vill vara snygg och gå ut, det gör inget.

 

Man måste ge alltäven här, ge sig hän och låta solens stålar bränna den ofta käckt gräddvita hyn och förvandla den till något som liknar färgen på en nyfödd gris. Man ska ut och lufta sin cabriolet och köra 53 varv genom Kvarnholmen. Plötsligt hittar vi på så mycket mer saker hela tiden jämfört med vad vi gör resten av årets 75 procent. Folk börjar helt enkelt att leva varje dag som att det var deras sista.

 

Kanske är det också därfördet uppstår så mycket mer kärlek på sommaren? Som Tomas Ledin sjunger: ”men nu är den här, så ta för dig”. Svenskar är inte kända för att göra det. Men sommaren är tiden då vi faktiskt gör det. Folk känner sig snygga i de nya sommarkläderna, man visar mer hud, man går ut mer. Kanske dricks det också mer alkohol.

 

När den käcka bonnabrännanhar lagt sig och man börjar få en snygg solkysst färg känner man sig sådär extra fräsch och snygg liksom. Då tar man chansen att gå fram till den där killen man spanat på i ett år, eller att bjuda den supersöta tjejen i klassen på en fika. På fester så kan man smyga iväg med snyggaste killen på jobbet och hångla på en mysig parkbänk. Det är sommar.